Amerikanska inbördeskrig och revolutioner i modern tappning, i rymden.

Två år efter debuten kan vi konstatera att #Titanfall inte blev något nytt #Call of Duty. Än. Vince Zampella och de andra gamla #Infinity Ward-rävarna på #Respawn ämnar som bekant försöka igen, och med #Titanfall 2 testar man lite nya, eller snarare gamla grepp för att få fart på försäljningen.

Titanfall 2 kommer innehålla en traditionell singleplayer-kampanj, något Respawn saknade resurser att göra i första spelet. Det finns också planer på en spin-off i form av en tv-serie, men detaljerna lyser med sin frånvaro.

Tvåans solokampanj utspelas i rymden, berättar lead writer Jesse Stern, och beskriver den som en framtida sci-fi-tolkning av den amerikanska revolutionen och det amerikanska inbördeskriget. Så här beskriver Stern spelet för Forbes:

– Så vi gör vårt bästa för att leverera en vision av ett storslaget globalt kolonialt krigande som återberättar historierna om den amerikanska revolutionen och det amerikanska inbördeskriget i rymden. Vi tänker oss nästa generation immigranter som flyttar ut till det nya gränsområdet och befolkar planeter.

Han fortsätter.

– Istället för att anlägga en traditionell sci-fi-approach vill undersöka vad som skulle hända i praktiken, hur skeppen skulle se ut och med maskiner gjorda för utgrävning och byggande, demolering och markarbete, och vad som händer när de används för att kriga.

Givetvis vankas också multiplayer, enligt Stern bättre på alla sätt än ettans. Det är sedan tidigare känt att Titanfall 2 släpps också till PS4, förutom till Xbox One och Windows. Utgivaren #EA siktar på release senast i mars 2017. Med tanke på att EA släpper (eller planerar att släppa) #Battlefield 5: Armageddon till årets julhandel är det osannolikt att Titanfall 2 släpps då. Ska vi säga premiär lagom till treårsubileet för Titanfall i mars 2017? Med förbehåll för förseningar, förstås.

Ja det har jag gjort :( Hade varit kul att lira lite utan titans och AI ju, skönt ombyte. Får hoppas tvåan slår igenom bättre :) 08/02 SP-kampanj, ja. TV-serie? Nah. 08/02 då har du missat dom underbara 8 vs 8 matcherna där inga titans finns med eller några AIs, det brjade dö ut någon gång förra året :/ slutade spela efter det 08/02 Köpte Titanfall när det kom. Tyckte det var ett grymt roligt spel, bra drag, skön feeling. Kul med korten man fick välja i början. Men enligt mig att det inte höll i längden, var ju för CoD kom och snodde halva idén och med det varumärket som cod har... 08/02 Förhoppningsvis behöver vi inte 40GB lagringsutrymme för audiofiler den här gången. 08/02 Jag spelar Titanfall praktiskt taget varje dag när jag är ledig. Inte spelat sen betan men köpte det för nån vecka sen och fastnade direkt. Grymt skoj, längtar som fan till tvåan. Härligt att det ska komma singel player, väldigt bra upplägg i det spelet... 08/02 Har inte spelat Titanfall på länge, men minns att jag tyckte det var riktigt kul med både fart och wallruns, feta robotar, coola vapen och sjysst flyt. Men på något sätt fattades det där lilla extra. Vet inte hur en single player-kampanj skulle kunna... 08/02 Senast jag kikade som var kanske för 14 dagar sedan eller kanske 8 dagar sedan sedan så dippade det mellan 700 och 1000 spelare som lirade dagligen. 08/02 Anledningen till att piloterna är bättre är för att de åt sin spenat när de var små. 08/02 Titanfall var bra på många vis. Dock så saknade det djup. Frågor som... Varför slogs man? Vilka var rebellerna? Var slåss vi? Varför kan man inte få sin Titan tidigt i spelet? Varför är piloterna bättre än mobsen? En bra kampanj hade nog ordnat det mest... 08/02
Skicka en rättelse