Kommer att ge upphov till fler diskussioner om nedgradering. Ubisoft förnekar.

Uppdaterad 16:15, 8 feb

På med foliehattarna, för det här kommer ofrånkomligen att ge upphov till spekulationer om mörkläggningar och nedgraderingar. Något som tycks omgärda i stort sett alla storspel som idag släpps till både pc och konsol.

PC Games N rapporterar om ett gäng youtubare som flögs till New York för att kolla in The Division. De fick möjlighet att spela in sin session, tillsammans med en intervju med en Ubisoft-anställd, som tyvärr inte namnges.

Cirka 13 minuter in i klippen svarar den Ubisoft-anställde följande, på frågan om de någonsin begränsats på grund av olikheterna mellan plattformarna:

"Det har helt klart spelat roll. Men en bra sak med The Division är att vi alltid sett pc som en separat plattform. Jag har arbetat med projekt där pc-versionen portades från konsol, så att begränsningarna följde med, men vi har alltid haft inställningen att vi har en dedikerad pc-version, så det har inte hållit oss tillbaka så mycket."

Men sen säger utvecklaren något mer konstrolversiellt: "Vi måste typ hålla tillbaka den [pc-versionen] för det skulle vara orättvist om vi pushade den för långt."

Uppdatering: I ett officiellt uttalande säger Ubisoft att "en kommentar från en av våra team-medlemmar har av några medlemmar i communityt uppfattats som att pc-versionen av The Division "hållts tillbaka" och det är helt enkelt inte sant."
Vidare skriver Ubisoft att den "feedback man fått av pc-spelare som deltog i den stängda betan stödjer detta."

FZ:s Calle Johansson-Sundelius, som själv har spelat pc-versionen, säger att den så klart ser bättre ut, men att spelet uppenbart inte är lika snyggt som när vi såg det första gången, på E3 2013.

Så, kan det ligga någon sanning i att pc-versionen har hållits tillbaka för att inte överglänsa konsolerna? De ekonomiska incitamenten från jättarna Sony och Microsoft att inte låta sina konsoler övertrumfas totalt grafikmässigt, finns där. Vi har också debaclet kring "nedgraderingen" av The Witcher 3 i färskt minne.

Se klippet nedan, och diskutera sedan i små grupper!

https://www.youtube.com/watch?v=H7nfIu4Jo0g Har väl varit känt att ubisoft kör demos som ser extremt mycket bättre ut på alla sina e3 trailers, och folk blir lika hypade varje gång. Man kan klaga på andra utvecklare med, men det är faktiskt inte så mång... 21/11 Men snälla du, eftersom han säger "Vi" så innebär det att i alla fall i hans team så är det praxis att göra så. Det är enkel språkmässig syftning. Men det kanske man inte lär sig på psykologlinjen? 11/02 Det här är väll rätt sjäklart, kapitalismen fungerar ju såhär. Ex https://www.youtube.com/watch?v=ffWnm3jL7Bc 09/02 Känns inte som ett spel som skulle stjälpa all konsolförsäljning om det visade sig vara MYCKET snyggare på pc än PS4/Xbox. 09/02 Haha folk behöver ju verkligen en reality-check om man trissar upp sig så förbannat över detta. Jag kommer köra det på PC och jag kommer ha jävligt kul. Och majoriteten av er som grinar "bojkott" kommer ändå sitta där i Dark Zone till slut, men då hitta... 09/02 Ingen uppdatering i denna historia? http://www.pcgamesn.com/the-division/the-divisions-pc-version-had-to-be-kept-in-check-with-consoles-or-it-would-be-unfair 09/02 Joakim Bennet: "Så, kan det ligga någon sanning i att pc-versionen har hållits tillbaka för att inte överglänsa konsolerna? De ekonomiska incitamenten från jättarna Sony och Microsoft att inte låta sina konsoler övertrumfas totalt grafikmässigt, finns... 09/02 Varför ska man hoppa över laptops? Känner många som spelar på laptops. Räknas inte dom som "riktiga" gamers? Det går att vrida och vända på siffror. Oftast är saker inte så svart/vitt som man kan tro.Jag tror t.ex. att många av dom vokala spelarna på... 09/02 dvs en ganska typisk kommunist.. har några det dåligt ska alla ha det dåligt, för annars kan ju de som har det lite sämre bli bittra.. 09/02 Arga kränkta PC spelare... 09/02
Skicka en rättelse