3DM förklarar varför de slutar cracka singleplayerspel.

För bara en månad sedan varnade den ökända piratgruppen 3DM att kopieringsskydden börjar bli så pass svåra att ta sig förbi att de inom några år inte kommer att kunna knäcka dem. "Inga fler gratisspel", var deras egen formulering. Nu har de, via sajten Torrentfreak, annonserat att de slutar försöka att cracka singleplayerspel men anledningen är inte att det börjat bli för knepigt.

Istället vill de utvärdera om den lagliga försäljningen påverkas för spel som inte går att ladda ner från piratsajter. Gruppens ledare, med smeknamnet Big Sister, förklarar:

– Vi hade just ett internt möte. I samband med att det kinesiska nyåret startar [idag] kommer 3DM inte att cracka några singleplayerspel. Vi kommer att utvärdera detta om ett år och titta på hur den lagliga försäljningen har påverkats.

Än så länge har varken #Just Cause 3 eller #Rise of the Tomb Raider, båda med kopieringsskyddet Denuvo, knäckts och lär alltså inte bli det så länge inga andra än 3DM lyckas.

Du kan tydligen icke använda google. 15/02 Idiotiskt försök till att rättfärdiga ett olagligt beteende. Du kan ju inte säga samma sak om något annat du kan köpa. Dessutom finns det ju MÄNGDER av sätt att få intryck av hur ett spel är. Recensioner, youtube, med mera. Din ursäkt ser man fler här... 15/02 Streamers och youtubers. Istället för att folk sluta pirata eller köpa, så kolla folk hellre på folk som spela spelen. Fast pirathet kommer förmodligen aldrig att försvinna så de är nog ingen risk 10/02 Det har med nåt annat att göra än snålhet och avsaknad av knäckta spel. https://www.youtube.com/embed/bUo1PgKksgw 10/02 Precis det jag skrev, behöver inte upprepa det jag skrev "jag tror" som ett påstende, dvs "jag vet" om du vill ha mer det mer korrekt 09/02 Vore väldigt intressant om piratkopieringen försvann, vad ska dom då skylla på ?! 09/02 Fint sätt att säga att man inte klarar DRM-skydden på ^^ 09/02 saken med film och serier är att det inte släpps samtidigt utan det kan kommer över 6 månader till sverige och då kan jag förstå att man piratar film och serier än att man väntar att det kommer TV i sverige, sen finns det ju säkert miljonärer som pirata... 09/02 Kanske ska börja släppa demos på spelen då, så folk får prova spelen kanske 1 bana eller 2 eller med begränsad upplaga, typ som vissa spel har med level begränsning. Och inte försöka hypa upp skiten med en massa "INGAME" videoklipp som visar det häftiga... 09/02 Själv så tycker jag att det är sällsynt med dåliga spel. Bara spel som inte just passar mej har jag stött på men så älskar jag spel också. Spel idag är alldeles för billiga ett nytt AAA spel borde kosta minst 800-900. Och det gör det ju också om man vil... 09/02
Skicka en rättelse