Joeray Hall och Kevin Caldwell är branschveteraner i ordets sanna berättelser. Joeray har jobbat i över 20 år hos #Blizzard Entertainment där han bland annat varit med och skapat de många mellansekvenserna i #World of Warcraft. Kevin har å sin sida haft ett finger med i #StarCraft II: Wings of Liberty och nu nedlagda #Project Titan. Tillsammans vill de skapa #Broken – ett episodbaserat skräckspel.

#Broken utspelar sig efter att terrorister använt sig av ett biologiskt vapen, som i stort sett utrotat hela världen. En av bieffekterna, förutom döden, är att vissa transformerats till blodtörstiga odjur. Det låter ändå lite bekant på något sätt.

Spelet ska fokusera 100 procent på berättandet och ses i tredjepersonsvy. De vill komma bort från klassiska grepp som repetativa pussel och fiender som dyker upp i oändliga vågor. Inspiration har de tagit från tidlösa klassiker som #The Last of Us, #Half-Life och #The Walking Dead.

För att komma undan från giriga utgivare och behålla kontrollen över produkten har de valt Kickstarter. 275 000 dollar är vad som skall krävas för att få produktionen i rullning och med 22 dagar kvar av kampanjen har de skrapat ihop cirka 5000 dollar. Det är alltså en bit kvar.

https://www.kickstarter.com/projects/kollide/broken-experience-the-worlds-demise-from-the-front/widget/video.html