FZ kan i dag berätta att #Quantum Break inte är Xbox One-exklusivt. #Remedys actionspel släpps också till Windows 10 – samma dag som konsolversionen.

Den 5 april blir det världspremiär för #Max Payne- och #Alan Wake-skaparnas nya spel, och som uppmärksamma noterat är Windows 10 den enda aktuella Windows-versionen. Ännu ett steg i #Microsofts strategi att fasa ut Windows 7 och 8, alltså. Lyckligtvis är det gratis för de flesta att uppgradera till Windows 10.

Remedy gav beskedet när FZ besökte studion för att spela Quantum Break i mitten av januari (läs förhandstitten!). Men först nu tillåts vi berätta det för er.

Alla som köper Quantum Break till Xbox One får med en nedladdningskod för ett #Alan Wake och två dlc-paket till det spelet, berättade Remedy. Men man sa ingenting om huruvida herr Wake hänger med också pc-versionen, vi ber att få återkomma till det.

Hur starkt dragplåster för att byta till Windows 10 Quantum Break är vet vi när spelet släpps den 5 april. Men FZ:s intryck av en tidig, ofärdig och begränsad version av spelet var kanske inte fullt så lovande som vi hade hoppats. Läs varför i vår Quantum Break-förhandstitt.