#Half-Life-skapare, Steam-grundare, lösenordsslarver. #Valve-chefen Gabe Newell har många titlar han kan fylla visitkortet med. Och nu kan han lägga till jultomte.

Under virtual reality-mässan VR Summit i Los Angeles i går höll Newell tal via video till ett gäng vr-utvecklare, och han passade då på att ge HTC Vive-headsets till samtliga i publiken. Som blev rätt nöjd.

Före gåvobeskedet berättade Newell att Valve samarbetar med folket bakom spelmotorn #Unity. Motorn har inbyggt stöd för SteamVR och Valve släpper en plugin som förbättrar både prestanda och utseende. Poängen med att förse utvecklare med Vive-headsets är förstås för att väcka intresse och locka folk till just den vr-lösningen.

HTC Vive kommer kunna förbokas från den 29 februari, och sannolikt får vi då också veta pris och releasedatum. Konkurrenten #Oculus börjar skicka ut konsumentversionen av Rift i mars, och Playstation VR ska enligt tidigare uppgifter lanseras innan halvårsskiftet. Ja, 2016 går i virtual realityns tecken.