Förra veckan släpptes det efterlängtade #Xcom 2, som kunnat avnjuta fina recensionsbetyg – inte minst här på FZ där Joakim Bennet delade ut ett fint omdöme till vad han kallar för en "studie i självspäkning".

Smolket i glädjebägaren är de tekniska problem som rapporterats av flertalet spelare. Bland annat ska sviktande bilduppdatering, buggar och grafiska defekter reta upp många. Men förhoppningsvis inte länge till.

PC Gamer har varit i kontakt med utgivaren #2k Games som meddelar att de är medvetna om problemen. Just nu ska de arbeta med att samla in mer information från spelare, för att kunna ringa in strulet och åtgärda det. Exakt när åtgärderna kommer får vi inte veta, men 2K försäkrar att flera framtida patcher är planerade och att de tänker fortsätta stödja spelet i framtiden.

Tills vidare kan du spana in en officiell FAQ som kanske kan hjälpa dig att lösa vissa problem med spelet.

Bara jag som får slumpmässiga kraschar? Hur jag än gör så får jag dem. På tutorial så kraschade spelet vid sista cutscene. Samma ställe alltid. Så struntade i det, så man kunde kolla vidare. Men inget kul när Det är random crash... Och är flera som har... 12/02 Inte haft några nämnvärda buggar, dock lite kort klara de på 28 timmar Däremot riktigt bra spel! trodde det skulle vara lite längre dock (long war osv kan nog göra det bättre/längre) 11/02 Ännu tråkigare är att Nvidia fortfarande inte släppt några drivrutiner till detta. Men med patch och drivisar så blir det nog bra! 11/02 Har ett problem som återkommer vartannat mission ungefär där fienderna helt enkelt slutar att skjuta på mig. Så får jag gå runt och hitta alla eftersom att dom inte jagar efter mig. Har provat att starta om, göra nytt save och reinstalla spelet men inge... 11/02 Jag har inte heller några problem med spelet. Jag har väl tur med min hårdvara som vanligt :) Har tryckt in ca 72 timmar och kör en massa coola mods på spelet men det funkar stabilt än. Alla ni som får dåliga framerates, testa att dra ner AA till FXAA.... 11/02 Inga buggar upplevda, men väldigt dålig framerate i mellansekvenser samt långsam AI. Detta trots en bra gaming-rig. 11/02 Har oförklarligt låg framerate i mellansekvenserna när man är på väg till och från uppdragen annars har jag bara stött på ett par buggar; En gång fastnade spelet i en 'killcam' och då och då tar AI'n extremt lång tid på sig att genomföra sin omgång. 11/02 Jag har gett mina vänner rådet att vänta med detta spel tills det patchas... Men själv kan jag fan inte sluta spela trots buggarna, det är så fruktansvärt kul!! 11/02 Största irritationsmomentet för mig är att man kan inte spamma Y för att overwatcha, då det oftast slutar med att en soldat inte overwatchar och låser sig själv, man får vänta 0.5 sekunder emellan varje tryck, går iofs att lösa genom att klicka en gång... 11/02 11/02
Skicka en rättelse