Se de första bilderna från denna hyllning till det bästa Star Wars-rollspelet.

Det nu 13 år gamla #Star Wars: Knights of the Old Republic är inte så fult att skärmen spricker men ett ansiktsluft skulle inte skada. Och det är precis vad ett gäng som kallar sig Poem Studios ämnar göra med hjälp av Unreal Engine 4.

Planen är att bygga upp spelet i Epics kompetenta grafikmotor och även lägga till nytt innehåll i form av världar, uppdrag, prylar och kompanjoner. På frågan "är detta lagligt?" svarar de självsäkert "Absolut!" och menar att folk har gjort spelhyllningar sedan 80-talet och nämner #Black Mesa och #Renegade X som exempel. Vi hoppas att deras självförtroende håller och att Disney inte skickar dem ett argt brev.

Sen skulle man ifs kunna göra en betydligt längre lista med projekt som blivit nedstängda. 04/03 Säkert gratis men http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--xr4zq0_N--/1348456427778018476.jpg 16/02 ansiktsluft... Finns så sjukt många dåliga skämt att jag bara låter ordet i sig hänga där.. 15/02 Den och 2:an är nog det bästa spelet jag någonsin spelat. Så många som längtat i så många år. Det finns så många som verkligen är fanatiska om det här spelet. Att de aldrig gjorde en 3:a är för mig obegripligt. 15/02 Nog för att man önskar dem allt gott men Disney som företag och Star Wars som varumärke är ju två stycken som man gärna går juridiska ronder mot... 15/02 Nu är ju detta inte en kommersiell remake utan en slags mod, det finns ingen normal människa som licensierar Frostbite till ett hobbyprojekt. Det finns inte heller något som säger att det skulle se annorlunda ut i Frostbite än UE4. 15/02 Förväntningarna var väl mer att man kunde bli blown away av någon som vilja göra en snyggare variant av ett 13 år gammalt spel. Men sant, jag har inte skapat spel, bara lekt med lite modverktyg som mest. Poem Studios är klart bättre än mig, men vill bar... 15/02 Det märks att du inte skapat spel förut, att dem ändå lyckats mata in assets i UE4 och fått fler av UE4'as funktioner att fungera är rätt inspirerade. 15/02 Skulle nog säga att original spelet är fult. Stör mig mest på konversationer där modeller återanvänds väldigt ofta samt att allihopa (av sin rad iallafall) rör sig och skakar på huvuden på samma sätt. Känns verkligen som man pratar med samma människa... 15/02 En remake av Kotor vore fint. Har inget emot UE4, men var ju ganska oinspirerat arbete där. Bioware kunde skapa guld med Frostbite till deras Dragon Age, så Kotor i Frostbite skulle jag finna mer lockande. 15/02
Skicka en rättelse