Demoniska svårighetsgrader, klassiska monster och "Quake gameplay references".

I början av februari avslöjade #Id Software att nya #Doom släpps redan i maj och förutom att ha en skapligt lång singleplayerkampanj verkar flerspelarläget vara bastant. Det lär inte bli en multiplayer-upplevelse i klass med Quake men de som har grävt ner sig i den alpha-kod som testades strax innan nyåret menar att det finns referenser till "Quake gameplay" som pekar direkt mot fart, rörelse och hoppande. Många drar slutsatsen att vi kommer att kunna skutta runt lika snabbt på banorna som i Quakeworld (eller Quake Live") men det är nog att hoppas på för mycket.

Man hittar också refenser till klassiska monster såsom Spider Mastermind, Archvile och Cyberdemon och att svårighetsgraderna ska ha samma namn som i de första två spelen. Däremot verkar Id skruvat upp utmaningen i Nightmare ordentligt, beskrivningen säger att "dör du är kampanjen över" vilket verkar syfta på en roguelike-mekanik. Vill du gräva ner dig i allt de hittat får du klicka dig vidare till en forumtråd på Doomworld.

Minns att det var sjukt häftigt när det stora rymdskeppet gick ner och landade, jag hade i alla fall inte sett något liknande i ett spel innan, brukade liksom vara cutscenes och så var man magiskt ombord på skeppet. https://www.youtube.com/embed/2sXMUYq... 16/02 Det är ett nytt Quakeworld vi behöver för E-sporten! https://www.youtube.com/embed/cALELmIo8zk 16/02 Jag som vill ha co-op. :( 16/02 Ajdå, hur tänkte de här? Ja då kommer iaf samsung sälja fler tv efter alla ps4 kontroller som landar i skärmen, det är ju bra iofs. 16/02 Han skrev kommentaren med en aning sarkasm. 15/02 Cyberdemon visades ju i deras första trailer på slutet? 15/02 Intressant som tusan. Speciellt multiplayer delen! Jag var ju en av de tydligen få som gillar Doom3 singleplayer skarpt! Det var måhända lite väl långsamt men endå en korridorshooter där bästa sättet att överleva är att skjuta allt som rör sig! Quake4... 15/02 Kan inget annat än hålla med. Hur många kommer inte lägga upp videos på sej själv i en speedrun med detta? Hoppas det är som i de tidigare med maximalt antal fienden på en karta. x 15/02 Q4 kampanjen var ju fantastisk. Riktigt gripande, bra story och miljöer, karaktärsutvecklingen var också top notch. Jag vet du menar när du säger att den var dålig. Visst var det inte Deus ex eller Systemshock men ändå. 15/02 Va??!? Kommer Cyberdemon vara med??? I ett Doom spel? Han är ju inte bara den mest ikoniska Doom fienden? Och vi har ju inte sett bilder/videor på honom heller? Satte kaffet i halsen. Ser fram emot detta som fasikken för övrigt. 15/02
Skicka en rättelse