Hur tänkte Micosoft nu?

#Microsoft överraskade förra torsdagen då de avslöjade att det tidigare Xbox One-exklusiva Remedy-spelet #Quantum Break även släpps till pc. Och när man tänker sig ett spelsläpp på pc, särskilt ett som bara kommer att ske digitalt, tänker man på Steam. Det har dock inte Microsoft gjort utan bekräftar att det endast kommer att finnas tillgängligt i den egna Windows Store-butiken.

I och med det beslutet är det också cementerat att du endast kommer att kunna köra #Quantum Break på Windows 10, de tidigare versionerna stöds ej. Läs vår färska förhandstitt av spelet om du vill veta mer om storyn och mekanikerna som driver den.

Grejen är att steam har folk som enbart köper spel på steam och det vet dom om, att så länge det inte finns någon annan med i leken som erbjuder liknande service som dom har så kommer dom inte behöva känna sig hotat att folk skiter i att t,ex använda... 16/02 Å ena sidan bra att det blir "konkurrens" med fler affärer än Steam och Origin, men å andra sidan (vilket förklarar citationstecknen) så är det inte mycket till konkurrens om det bara släpps till Windows Store. Javisst, bara för att 5 % av snickarna slå... 16/02 Det är sjukt trevligt med digitala affärer, men att ha 14 olika affärer utan överlappande utbud främjar inte konkurrens. Så rubriken är väl satt. Det är en diskussion som är så svår att ha. för att man inte riktigt kan se något alternativ till hur vi... 16/02 Kul att CJS säger till mig var jag vill kunna köpa spel. Personligen hoppas jag se mer av det här, köp ett spel en gång och spela det på Windows, Xbox, samt mobil om du så vill. 16/02 Minns ni när counter-strike krävde steam första gången och vilket jävla gnäll det blev då? Förändring är inte lika med dåligt, även om det kanske tar lite tid att få en tjänst att fungera dugligt. Visst, jag vill inte heller behöva ha sjuttioelva olika... 16/02 Tror inte ni tänkt igenom vad monopol och konkurrens egentligen innebär. Hur kan det vara bra för konkurrensen att det här spelet släpps ENBART till WinStore? Det innebär ju bara att MS har monopol på det här spelet? Det gynnar inte oss konsumenter för... 16/02 Uttryckte mig lite vagt I sista meningen. Syftade mer på att de som väljer att inte spela spelet pga Windows Store men tycker det ser intressant ut, får ju skylla sig själva. Tog bort en del av meningen när jag valde att publicera kommentaren, så det... 15/02 Ren bullshit att det bara kommer till win10. Hade så jävla mycket problem med det att jag blev tvungen att installera om windows 7 igen. Ingenting fungerade rätt 15/02 Rent estetiskt tilltalar det inte mig. Många stora flashiga knappar och namnet "appar" dyker upp överall. Kalla det program förihelvete ! Väldigt rörigt att hitta i inställningar (kontrollpanelen) kontra Win 7. Sedan har vi ju också den lilla saken att... 15/02 Alla som skriver att det e skitbra med windows store lösningen. Ponera att nått går fel med installationen (något jag har råkat ut för på min surface med win 8.1) och den har en korrupt installation av en app. Och eftersom deras DRM är så djupt rotad i... 15/02
Skicka en rättelse