#Quantum Break blir inte Xbox One-exklusivt, och kanske är fler krysslådekramande spel på väg till Windows 10. Nu ryktas två av konsolens största dragplåster – Forza och Gears of War – vara aktuella för Microsofts senaste operativsystem.

Uppgiften kommer från sajten Wpdang.org (spännande översättning här), som menar att både #Forza Motorsport 6, #Gears of War 4 ska lanseras till både Xbox One och Windows 10. Icke namngivna källor menar också att #Forza Horizon 3, som ännu inte existerar officiellt, får premiär till Xbox och Windows samtidigt, skriver Geeks.com. Också actionrollspelet #Scalebound ryktas vara aktuellt för Windows.

Om uppgifterna stämmer pekar de på en ny strategi från Microsoft: att låta etablerade Xbox One-spel och Windows 10 ge varandra draghjälp, och samtidigt marknadsföra sin egen webbutik Windows Store. Just den strategin används för Quantum Break, som till glädje för de flesta släpps också till Windows 10, men tilll förtret för andra enbart via Windows Store – inte på Steam, alltså.

Microsoft arbetar sedan tidigare hårt på att få Windows 7- och Windows 8-användare att gå över till Windows 10. Först och främst har det ända sedan tian släpptes i somras varit gratis att uppgradera till den för de flesta Win 7- och 8-användare, men även strategier som begränsat hårdvarustöd, avslutad Win 8-support och uttalanden om att Windows 7 är en säkerhetsrisk har använts.

Forza 6 släpptes i höstas (läs FZ:s recension) och Gears of War 4 är på gång under slutet av 2016. Scalebound ska vara på ingång under 2017.