Häromdagen introducerades säsong två till #Rocket League, och i samma veva fick spelet ett par förändringar i sitt tävlingsinriktade spelläge. Ett designbeslut som inte fallit i god jord hos alla spelare är att kartan Wasteland introducerats i rotationen av kartor för rankat spel. Många anser att kartan är för obalanserad. Vissa har med det som motivering gått in och pillat i spelets filer för att helt sonika slippa spela den.

Detta räknas som fusk och i senaste patchen 1.12 svingar utvecklarna #Psyonix Studios bannhammaren mot de spelare som valt att plocka bort kartan ur sin rotation. Hur lång tid man blir bannad framgår dock inte.

Vad tycker du om Wasteland-kartan – roligt tillskott, obalanserad dynga eller nåt mittemellan? Och är det rätt att banna de som modifierar filer för att komma undan kartan?

I så fall får jag be om ursäkt. Jag förstår bara inte hur man ska få en sån grej att funka på ett smidigt sätt? Ja ifall det här skapar sånt kaos kan de lika gärna plocka bort den från rankat trots att jag gillar den :) 19/02 Jag menade att ni insinuerar att jag tycker att man ska få fuska sig förbi det, vilket jag klart och tydligt säger att man inte borde få. Jag tycker att man ska få spela de banor man vill, men där får vi helt enkelt nöja oss med olika åsikter. Vi båda... 18/02 Läser men vet inte vad du syftar på, håller inte med om att alla borde få bestämma egna kartrotationer... Dessutom skulle det göra det krångligare att hitta matcher 18/02 Banan suger ganska hårt enligt mig. Borde inte vara med i ranked. 18/02 Frågan är varför skall spelet anpassas efter dom som inte gillar det? Ska dom skita helt i dom som gillar banan och vill ha den? Det låter ju inte som om dom ska banna 30% av spelarna, eller att majoriteten hatar banan utan att ett fåtal ger sig fördel... 18/02 Läs mitt första svar till Kiske igen. 18/02 Fast nu nämner du ju bara yttre förutsättningar, klart att det aldrig blir lika för alla på den fronten men att ändra förutsättningarna för sig själv in-game är ju faktiskt fusk när det gäller rankat. Framförallt om det nu skulle visa sig påverka hur... 18/02 Med den logiken skulle man kunna göra så att framelimiten i CS blir 60 så att folk med bättre skärmar (144Hz) inte skulle kunna utnyttja den fördelen och göra så att ljudet är jättemufflat så att folk med bra headsets ska höra precis lika lite som de... 17/02 Jo när det gäller tävling så är det viktigt att det är lika för alla även om det är dåligt. Självklart är det ju bättre om det är lika för alla och bra men man måste börja i rättviseänden annars så tappar tävlingen snabbt sin legitimitet. En dålig karta... 17/02 Det här resonemanget att lika dåligt för alla = bra har jag aldrig riktigt förstått mig på. Men jag tror att du missuppfattade vad jag menade. Jag tycker att man borde kunna välja vilka banor man vill köa på precis som i CS, inte att det är bra att en... 17/02
Skicka en rättelse