Den Kickstarter-finansierade granskningen tillgänglig för alla, utan att privatkopiera.

Efter en dryg veckas försening dök dokumentären kring Copyswede upp på Vimeo igår eftermiddag och du kan se den här nedan, utan att privatkopiera det minsta.

Copygate, som den heter, finansierades genom Kickstarter förra hösten och skulle ha släppts den 12 februari. Men bara dagarna innan stod det klart att målet mellan Copyswede och Telia, gällande privatkopieringsersättning på Iphone, skulle tas upp i Högsta domstolen valde man att avvakta och samla in reaktioner från de båda parterna.

Samma här. Tycker också det är trist att det inte finns någon textning, något som skulle finnas enligt deras kickstarter, och något jag behöver för att se något avslappnat och bekvämt, då jag är hörselskadad. 23/02 Alltså va? 300000 kronor samlade de ihop på Kickstarter och de släpper en dokumentär där de filmat ett gäng tråkiga personer. Vad fan gick pengarna till? En kamera? 23/02 Det var en riktigt sömnig dokumentär.. Kritisk till att intervjua politiker utan att skriva partitillhörighet efter namn och titel nere i hörnet. Jag har Iofs inte pyntat in till det här, men pengarna borde väl räckt till lite energidryck åt deltagarna. 23/02 Håller med Mindrax, det var ju bara en dokumentär om vad Copyswede är, vart är granskningen? Varför ställdes inte dom obekväma frågorna till deras VD? T.ex. om en mobiltelefon eller hårddisk verkligen är "särskild ägnad för privatkopiering"? Är ganska... 22/02 Fast allt du säger att de "nådde ut" med vet vi ju redan och det är inte det folk vill reda ut. Många ville ha ett mer djupdykande om vart pengarna tar vägen, hur de motiverar att folk skall betala för saker de inte nyttjar bara för att man eventuellt... 22/02 Hur som helst var intervjuerna bra och de nådde ut med vad de ville ha sagt. Att privatkopieringsersättningen är förlegad och att det är vi konsumenter som får stå ut med högre priser. Tillverkarna tvingas att betala en viss avgift till copyswede och... 22/02 Någon levde gott på 300k och satte sedan samman ett hobby-projekt på sin iPad? Slutprodukten känns inte helt professionell om man säger så. 22/02 Årets flopp... Blev så besviken. Och vilken medioker kvalité den höll rent tekniskt. Låg volym under intervjuerna och alldeles för högt på musik och annat runt om. Märkligt att det blev så?! 22/02 Vi lägger till de länkarna manuellt =) 22/02 Hehe, en video om privatkopiering och prisjakt är snabba på att göra reklam för cd-skivor precis under ;) 22/02
Skicka en rättelse