2016 är det virtuella året. Vi här på FZ har med våra kompisar startat VR Geeks, de stora spelhusen börjar sakta men säkert satsa på VR-studior och framför allt släpps VR-glasögonen ut till allmänheten. Det här blir även till ett paradis för duktiga moddare. En av dessa är Downsider, som fått #Grand Theft Auto V att fungera med VR-glasögon.

Downsider berättar att han upptäckt ett helt annat problem än det tekniska och det är att upplevelsen känns lite för verklig. Att han började känna skuld när han sköt någon i spelet för första gången. Han menar att det här är något vi måste prata om, hur upplevelsen förändras när man kan leva sig in i spelet på det här sättet.

Låt mig omformulera mig lite; Inte i mitten av samma anledning som på djur. Det handlar inte om att träffa hjärtat, det handlar om att träffa, då siktar man rimligtvis mitt i bålen. Gälle dock inte vid t.ex skyddvakt då avstånden är korta, då siktar man... 25/02 http://i.imgur.com/kREJvoJ.jpg Du kanske sov på biologilektionerna i högstadiet, men det är i mitten hjärtat sitter. 24/02 Nej, det handlar om att TRÄFFA människan. Notera att "högsta poäng" sitter i mitten, dvs inte över hjärtat som på ett djur. Man siktar inte på huvud eller hjärta som man gör i ett spel, man skjuter mitt i bålen där chansen för träff är störst. 24/02 Ja, lite. ;) 23/02 Just det! ;) 23/02 Det var det jag skrev men kanske var otydlig. 23/02 http://ecx.images-amazon.com/images/I/71eb29uDzhL._SL1500_.jpg Ja, det har ju inget att göra med att träffa vitala delar på människor heller, nä... 23/02 Djur har man siluetter av då du måste sikta på vitala delar. Dvs du övar på att träffa hjärta med omnejd. Måltavlor av människor handlar det om att det ska sätta sig i ryggraden på skytten att skjuta på en silhuett, och därför minska betänkligheterna i... 23/02 Jasså, jag trodde att det var för att siluetten av en människa var för att öva sig på var man skulle skjuta på en människa. Varför finns det annars även måltavlor/siluetter på olika djur som älg, vildsvin mm? 22/02 Ja tiden får utvisa. Intressant är att måltavlor soldater tränar skytte på inte alltid har haft siluetten av en människa förrän man upptäckte att det hjälpte soldaten att avfyra när det var skarpt läge då det tidigare varit svårt för många att skjuta... 22/02
Skicka en rättelse