Det råder sannerligen ingen brist på moddar till #Fallout 4. Men #Bethesda håller fast vid löftet att förse spelet med officiella moddverktyg, vilket inte minst kommer glädja alla som spelar Fallout 4 på konsol. Och det dröjer inte alltför länge innan byggverktygen är här.

Redan i april kan moddverktygen vara ute till pc. Det säger producenten och designern Todd Howard till Game Informer, och lägger till att Xbox One-versionen sannolikt släpps ungefär en månad senare och PS4-spelarna får vänta ytterligare en månad. Så här besvarar Howard frågan om när moddverktygen lanseras:

– Vårt mål är mellan de två första dlc-paketen. Det släpps där någonstans på pc. I april.

Rörande att konsolspelarna måste vänta på moddstödet säger Howard så här:

– Allt det där materialet släpps på pc. Folk betatestar det. Det kommer lagga på konsol. Vi vill få ut det på pc och få det att fungera. Det kommer förmodligen gå en månad eller mer innan det når Xbox One, och ytterligare en månad för Playstation 4.

Bethesda är i färd med att bygga om den högsta svårighetsgraden survival mode, och när en fungerande version står färdig släpper man den för betatestning via Steam. På så sätt vill man få in feedback från spelarna, förutom att låta dem hjälpa till med testningen. Det ska inte vara alltför många månader tills den släpps som beta, lovar Howard, och lägger till lite om ändringarna.

– Vi gör saker som att du inte kan spara, spelet sparas bara när du sover. Det finns inget fast travel. Det är fullt med sjukdomar. Vi testar allt. Det är en annorlunda upplevelse. Vi försöker inte göra spelet ett ton svårare. Det är svårare eftersom vi gör fler saker. Vi vill få striderna att kännas annorlunda, till skillnad från att vara en bullet sponge.

Nyligen tillkännagavs de tre första dlc-paketen till Fallout 4. De släpps med en månads mellanrum med start i mars.