Nätverkstjänsten Xbox Live ligger nere sedan ett antal timmar tillbaka, vilket gör att många onlinetjänster för Xbox One och Xbox 360 är oåtkomliga. Det gäller bland annat att spela online, köpa spel och annat innehåll, ändra kontoinställningar och att streama video.

Enligt den svenska statussidan gick tjänsterna ner under förmiddagen i går, och en nio timmar gammal statusuppdatering på Twitter har ännu inte följts av beskedet att problemen lösts.

Xbox Live-tjänsten har haft stora problem den senaste tiden. Enligt Twitter-supporten har den legat nere åtta gånger på lika många dagar, skriver VG247.com. Tungt för Microsoft, även om Playstation Network-hacket våren 2011, då 77 miljoner konton drabbades och tjänsten låg nere i 23 dagar, är värre.

Men den stora frågan återstår – vad säger Snoop Dogg?

Förstår fortfarande inte varför psn problemen från 2011 måste tas upp varje gång Live är nere. Varför inte då nämna hur Live var nere över en vecka 2007 eller RROD problemet som rörde över 54% av alla sålda 360n... 24/02 Det är alltså inte bara Playstation som är drabbat. Många har klagat på Sony och hävdat att Xbox live är mycket stabilare. Oavsett tjänst finns det alltid en risk att det går ner. 24/02 Det kanske var tur att det inte blev något av "always-online"-planerna? :P 23/02 Men det är ju för att människor beter sig som skit - internet är ju bara teknologin och den gör att jag kan svara dig utan problem fastän jag sitter på landet, jag kan kolla lätt upp mina universitets-tider och kurslitteratur-listor m.m, kan se tv-progr... 23/02 Internet är bra för globalisering och informationssökande iaf, men det brister på många andra delar. Beroendet har blivit stort bland den stora folkmassan och det känns som om folk skulle tappa hoppet om de skulle vara utan internet i en månad eller två... 23/02 Det har varit lite instabilt av och till, men det har inte varit nere hela tiden. Det har varit nere några timmar senaste veckan. 23/02 Hahahahahahahaha, Internet som är så bra? Utan internet hade vi nog inte haft en så fientlig existens mot allt o alla som gör något. Vare sig det gäller gameing eller annat så kommer altid någon vilja förstöra för någon. // Love for Anonymous! 23/02 Xbox 360n har inga problem här, xbone däremot dummar sig en del. 23/02 Gör mig ingenting, jag har ingen anledning att använda min Xbox förrän nya Gears of War och Quantum Break släpps:D 23/02 Jag önskar alla hackers bara kunde skaffa sig ett liv... Det är så trist att internet som är så bra ska också kännas farligt på det här viset. Har inte blivit hackad än, men känns ju som nån gång under ens livstid kommer man definitivt bli det 23/02
Skicka en rättelse