#Sony kastar kol på den glödheta virtual reality-trenden med beskedet att man snart håller ett Playstation VR-event. Under GDC-mässan i San Francisco den 15 mars tänker man visa pressen... något.

Vad man tänker visa upp vet vi inte än, men releasedatum och/eller pris är gissningar med låga odds. Kanske också ett par tunga speltitlar. Men i nuläget får vi alltså bara besked om att något ska presenteras, framgår av en artikel hos TechCrunch.

Sony har tidigare antytt att man siktar på premiär under första halvan av 2016. Men förra veckan slant chefen för spelbutiken Gamestop med tungan och antydde att Playstation VR börjar säljas i höst. Prismässigt har Sony sagt att PS VR kommer kosta som "en ny spelplattform", vilket tolkas som ett pris i trakterna av en PS4:a – 3000-4000 kronor. Men det är gissningar, se det inte som ett löfte.

Klockan 23 svensk tid den 15 mars har vi förhoppningsvis ett officiellt pris på PS VR.

Konkurrenterna #Oculus Rift och #HTC Vive kostar 699 euro (plus frakt, det blir ca 7 000 för allt) och ca 8 500 kr. Riften går att förboka sedan någon månad tillbaka, och Vive-förbokningarna börjar den 29 februari.

Om du vill sätta dig in i virtual reality har vår nystartade systersajt VRGeeks.se allt från översiktsinformation till jämförelsesidor och de tekniska specifikationerna för varje vr-plattform. Gör sajten till en vana!