#Sony kastar kol på den glödheta virtual reality-trenden med beskedet att man snart håller ett Playstation VR-event. Under GDC-mässan i San Francisco den 15 mars tänker man visa pressen... något.

Vad man tänker visa upp vet vi inte än, men releasedatum och/eller pris är gissningar med låga odds. Kanske också ett par tunga speltitlar. Men i nuläget får vi alltså bara besked om att något ska presenteras, framgår av en artikel hos TechCrunch.

Sony har tidigare antytt att man siktar på premiär under första halvan av 2016. Men förra veckan slant chefen för spelbutiken Gamestop med tungan och antydde att Playstation VR börjar säljas i höst. Prismässigt har Sony sagt att PS VR kommer kosta som "en ny spelplattform", vilket tolkas som ett pris i trakterna av en PS4:a – 3000-4000 kronor. Men det är gissningar, se det inte som ett löfte.

Klockan 23 svensk tid den 15 mars har vi förhoppningsvis ett officiellt pris på PS VR.

Konkurrenterna #Oculus Rift och #HTC Vive kostar 699 euro (plus frakt, det blir ca 7 000 för allt) och ca 8 500 kr. Riften går att förboka sedan någon månad tillbaka, och Vive-förbokningarna börjar den 29 februari.

Om du vill sätta dig in i virtual reality har vår nystartade systersajt VRGeeks.se allt från översiktsinformation till jämförelsesidor och de tekniska specifikationerna för varje vr-plattform. Gör sajten till en vana!

Lådan avlastar processorn i ps4 punkt. Förstår inte att det ska vara så känsligt , stolthet? 26/02 Exakt så ja. 26/02 Såg eventet idag, den lilla boxen var en mycket liten box. Och det stämmer att den kommer att spegla bilden, men även sköta beräkningarna av 3d ljudet till lurarna. Men någon extra kraft fanns det icke...... 25/02 " Enligt utvecklare som arbetar med Playstation VR ska det också finnas "hemliga" knep och knåp för att suga ut extra kraft. Bland annat ska den externa beräkningslådan i vissa fall kunna avlasta konsolen" Sug på den du. 25/02 Här hemma kommer VR att fungera bättre i vardagsrummet iom att det är så mycket större än min studio. Man vill ju ha full rörelsefrihet för de spel som kräver det. Stå och vifta med kontroller i luften framför datorn funkar inte hemma hos mig iaf :) Att... 25/02 Ps4an renderar dubbla bilder som splittas av boxens splitter. 25/02 ...och uppenbarligen så speglas inte samma bild till VR-displayen och TV:n? 24/02 Tro'et om du vill. Frågan har dykt upp på Reddit åtskilliga gånger och besvarats av t.ex. personer som faktiskt har en Morpheus. Bägge viewpoints i spelet ovan renderas av PS4an och skickas till HMDn respektive TVn. 24/02 Det känns lite förhastat att säga något sådant då det uppenbarligen finns spel som skickar helt separata bilder till "VR-spelaren" och personer framför TV:n. https://www.youtube.com/embed/O7XO-c5YwnA 24/02 Lådan innehåller inget sådant. Den hanterar kablar och speglar bilden utan förvrängningar till TVn. 24/02
Skicka en rättelse