Tyskland kommer släppa igenom nya #Doom som det är, utan invändningar mot spelets stundtals rejält våldsamma innehåll. Det skriver #Bethesdas tyska avdelning i en glad tweet.

Det är första gången ett Doom-spel släpps i vårt sydliga grannland utan att dess granskningsorgan lägger sig i. Fram till 2011 släpptes inget Doom-spel i Tyskland utan att våldsamma delar censurerades, skriver Polygon, och flera av dem har varit totalförbjudna. Men på senare tid verkar Federal Department for Media Harmful to Young Persons, som departementet heter, ha mjuknat: så sent som förra veckan upphävde man ett sjuårigt förbud mot #Fallout 3, detta efter att Bethesda (som också ger ut Doom) överklagat förbudet.

Bethesdas marknadschef Peter Hines är naturligtvis nöjd med beslutet, och så här kommenterar han det till Polygon:

– Vi är nöjda med att spelet kan släppas i sin helhet i Tyskland, utan att vi behöver redigera eller ändra något. Kanske inte så överraskande med tanke på hur andra titlar har klassats där på sistone, men det är ändå kul att se med tanke på att Doom och Doom 2 förbjöds i Tyskland och släpptes igenom för några år sedan.

Grattis, tyska gamers. Och beklagar, tyska demoner.