Därför kommer virtual reality på konsol fungera, hävdar Sony.

Virtual reality på pc kommer att kräva kraftull hårdvara och när Valve släppte sitt VR-test tidigare i veckan blev många varse att det var dags för en uppdatering. Därför har många ställt sig skeptiska till hur Playstation 4 ska orka med att driva spel i de höga bilduppdateringsfrekvenser som krävs för att undvika illamående.

Det menar Sony inte är något problem och under en konferens förklarar Richard Marks på Playstation Magic Lab varför.

För dig som inte orkar titta igenom det halvtimmeslånga klippet sammanfattar vi några av deras argument.

  • Alla konsoler är likadana, vilket gör optimeringsarbete mycket lättare

  • Hårdvaran och mjukvaran är optimerade för att minimera belastning utöver själva spelet

  • Specialverktyg gör att man kan optimera ytterligare

Detta gör enligt Marks att ett Playstation 4 är 60 procent mer effektiv än motsvarande pc-hårdvara. Enligt utvecklare som arbetar med Playstation VR ska det också finnas "hemliga" knep och knåp för att suga ut extra kraft. Bland annat ska den externa beräkningslådan i vissa fall kunna avlasta konsolen.

Ja, nes pistolen var ju 80 % bättre på nes än motsvarande pc, fast den inte gick att använda på pc då. Att säga: våran vr produkt funkar skitbra på våran konsol vore mer i rätt riktning. Det är inte direkt som att morpheus står och knuffar vive och ocul... 27/02 Du får inte med en handkontroll till potatomasher och måste därför köpa en handkontroll och i det här fallet samma som PS4 för ca 500kr. Du får inte någon gratis på något sätt. OS måste du även köpa och köper du svart kostar det ca 600kr och köper du... 26/02 Haha nja slutsatsen är tyvärr som det brukar bli i den här diskutionen, att man blåser upp allt negativt med PC till skyarna och samtidigt totalignorerar allt negativt med konsol. MGS V PC "...stutters 1-2 times when you save...", det var typ allt jag... 26/02 Alla tekniker som jobbar i stora datacenter? Vad den artikeln säger stämmer fortfarande och Rockstar bevisade vad Cell-processorn är kapabel till om man vet vad man gör när de optimerade GTA V till PS3. 26/02 En albino tjej med syrebrist kan inte ha fel, köp Playstation VR ;) 26/02 Man väljer inte. Man har alla lådor! 26/02 Hahaha nä seriöst Sony, va är ni seriös? 26/02 Värdesätter man spelupplevelse så väljer man inte en 30FPS-låda. 26/02 Hårdvaran kan vara hur jävla fet som helst. Utvecklas det inte AAA spel speciellt för VR så kommer det hela vara över väldigt snabbt. 26/02 Får inte glömma att potato masher byggs på begagnade delar och priserna jämförs med kostnaden av en konsol vid release date. Potato masher har heller ingen kontroll motsvarande konsolerna och inget OS alls. Där har du en kostnad på ytterligare 1200kr i... 26/02
Skicka en rättelse