Spelutvecklare svarar på hur de skulle skapa det mytomspunna spelet.

Senast för några dagar sedan dök #Half-Life 3 upp i rubriker på spelsajter världen över då man hittat referenser till den mytomspunna titeln i nysläppta Valve-benchmarken för VR. Många ställde sig återigen frågan om vi någonsin kommer att få se spelet det men PC Gamer valde en liten annan vinkel. De frågade en rad spelutvecklare hur de skulle tackla ett så pass efterlängtad spel.

– Jag skulle vara livrädd om jag gjorde Half-Life 3, inledde Cliff Bleszinski.

Många har också spekulerat kring att Half-Life 3 skulle bli spelet som ska sälja HTC Vive på samma sätt Half-Life 2 användes för att pusha Steam. Bleszinski ser potentialen men tror mer på en unik upplevelse, som det robotobduktion som demonstrerats på olika mässor.

Vidare i artikeln uttalar sig John Gibson från Tripwire Interactive. Han menar att Valve, tack vare de stora förtjänsterna på Steam, har råd att ta stora risker med Half-Life 3.

Håller med. Ingen annan hade fått ut så mycket ur q2-motorn innan de kom. Minns första gången jag slog på en fiende med kofoten i HL-Uplink oc blodet sprutade åt alla håll och fastnade på väggarna. Eller varför inte marinsoldaterna som inte bara går rak... 27/02 Men finns det inte alltid folk som gnäller ändå om du tänker efter. I slutändan handlar det om att göra ett bra spel och vilka betyg spelet får. Hypen kanske är oslagbar, men jag tror en stor majoritet skulle bli nöjda och hypade utav att se en helt ny... 27/02 De kan inte vinna mot en sådan hype. Oavsett vad de presterar kommer folk att gnälla. 27/02 Som jag har skrivit förut, det kommer vara som när Duke Nukem släpptes, överhypat i flera års tid och suga pung. 27/02 Jag tror faktiskt att hypens effekter är ganska överskattade, det skulle inte bli i närheten så mycket besvikelse som folk tror om ett HL3 inte levde upp till förväntningarna...det är nämligen aldrig någon som diskuterar förväntningarna längre, man disk... 27/02 Tycker du har rätt, det är också därför jag tycker folk överskattar Half-life2, de säger att Half-life 3 inte kan leva upp till förväntningarna, i min mening skulle jag säga att det inte är så svårt då det enda 2an hade att erbjuda var en fysik motor.... 26/02 Jag tycker att det är lite kul hur det har blivit. Lite som "Bigger than life" = Half-Life 3. :) 26/02 Nog för att Half-Life serien var minst sagt bra när spelen släpptes men allt snack om HL 3 blir för mycket. 26/02 Kanske, kanske inte. Den som lever får väl se om spelet ens kommer. :P Själv så har jag ingen hype över detta alls, är bara så himla trött på vart jag en går så är det alltid HL3 snack och folk som avgudar spelen som om de var Jesus återuppståndelse.... 26/02 Vad vet du? Det kan nog leva upp hypen med, folk borde istället sluta hypa så fort namnet nämns 26/02
Skicka en rättelse