Att Nintendo arbetar på en ny konsol vid kodnamn NX är känt sedan länge, och nyligen spekulerades i att maskinen kan få premiär lagom till årets julhandel. Men ska vi tro anrika BBC blir det premiär långt tidigare än så – det brittiska nyhetsbolaget säger att premiären planeras redan till juni.

Uppgiften ges i förbigående i en nyhet om Nintendos ekonomi, och lyder så här:

"Next month it is launching #Miitomo, its first iOS and Android app, and is expected to release its new NX gaming platform in June."

Var och en får avgöra hur trovärdigt beskedet är, utan källa och allt. Men det är om inte annat ännu ett tecken på att Wii U-uppföljaren dyker upp innan årsskiftet, vilket det nyligen spekulerades kring. Klart är i alla fall att Nintendo släpper sitt första mobilspel – #Miitomo – till Ios och Android nu i mars.

Klart är också att du läser FZ:s #The Legend of Zelda: Twilight Princess HD-recension nästa vecka.

Aldrig mer att jag går på Nintendos försäljningsbedrägerier. 29/02 Aldrig mer ett nintendo. Trött på amibos och för lite spel. Super mario party 10.... herregud alltså... smash va det ända bra som kommit till den konsollen. World var väl med rätt skoj.... näe. Dom ska behöva impa mig otroligt mycket om jag ens ska över... 29/02 Kanske mest sugna på att behålla ett vinnande koncept? :D 28/02 Kan det vara så att Nintendo har prestationsångest och inte kan leverera så bra som de historiskt gjort och det är därför det tar hela konsolegenerationer utan att det kommer något nytt? Tycker själv att vid varje ny Nintendo konsol så ska det finnas... 27/02 Det går sämre än förväntat och dom tjänade under sin prognos. 2016 kommer bli ett tungt år för Nintendo. 27/02 Deras nisch är ju högkvalitets Mario och Zelda o.s.v.! En konsol kan inte mäta sig med PC iaf så toppteknik är inte det viktigaste, bra spel är det viktigaste. Tyvärr har det kommit för få såna till Wii-U. Dom som finns är riktigt bra och har gett hela... 27/02 Gräva sin grav? De har sjukt mycket kapital samt så går det inte så speciellt dåligt för dom heller. Deras handburna maskiner säljer rätt bra än. 27/02 Nintendo började gräva sin grav för flera år sedan. bla att inte slåss i toppen teknikmässigt, stöd till andra speltillverkare. Samma suparmario, smash, zelda i all evighet. Alla som köper en nintendokonsol vet vad de kommer att få, på både gott och ont... 27/02 Ja för det finns bara Mario på Wii U.... https://www.youtube.com/embed/zD_JUVKZSzE 26/02 Jag har haft alla Nintendos stationära konsoler. De exklusiva titlarna är helt enkelt för bra och unika för att missas. Visst har det under alla generationer funnits unika titlar på andra plattformar, men då finns det ofta alternativ i genren på en anna... 26/02
Skicka en rättelse