Shanghai Major-turneringen i #Dota 2 har bara hunnit vara igång ett par dagar, men Gabe Newell har redan hunnit visa sin obarmhärtiga vrede. Måltavlorna för #Valve-överhuvudets missnöje är kommentatorn James Harding och produktionsbolaget bakom sändningarna. Folk har klagat på sändningarna och Newell bemöter kritiken på reddit:

[quote] Two things:

1) James. We've had issues with James at previous events. Some Valve people lobbied to bring him back for Shanghai, feeling that he deserved another chance. That was a mistake. James is an ass, and we won't be working with him again.

2) As long as we're firing people, we are also firing the production company that we've been working with on the Shanghai Major. They will be replaced, and we hope to get this turned around before the main event.[/quote]

Harding har bland annat snackat porr och onani i direktsändning, vilket kanske inte alla upplever som professionellt (spola fram till 0:55:10 i Twitch-klippet för smakprov). Kritiska röster menar dock att Valve borde vetat att detta är vad de får när de anställer Harding. Inte helt otippat så har Harding en annan syn på saken och ska förklara situationen ur sitt perspektiv. Följ honom på Twitter om du är intresserad av hans åsikter i frågan.

Så där kan ju vem som helst säga, är ju omöjligt för någon att veta om du talar sanning eller ej. 29/02 Valve har misslyckats totalt med hela eventet och inte klarat av att organisera det på ett vettigt sätt. James klarar inte att hålla en professionell nivå på språket som passar alla åldrar. Låter som om det är rövare hela bunten. 29/02 Jag talar av egen erfarenhet efter att ha jobbat i produktion där han varit inblandad, vet att fler inom branchen är av samma åsikt också :) Men det står dig givetvis helt fritt att lita på dem istället :) 29/02 [quote=tricky] Igen, han säger åsna, inte röv. 29/02 Fast... stora namn inom dota-scenen säger ju helt emot dig. Tror jag hellre litar på dem än dig faktiskt. 29/02 2gd är en dryg diva med på tok för stort ego, på tiden att någon sätter honom på plats rejält. Han kör sitt eget race, skiter i vad alla andra tycker och är allt som oftast extremt otrevlig mot folket i produktionen. Inte förvånad att det till slut skar... 29/02 Heh, sant, det var poängen. Kanske missförstod hur du menade tidigare...har läst för många kommentarer om det här nu...upplevde det som att du menade att humor alltid är OK, och mer eller mindre att alla humor är inkluderad. Ville mest lyfta fram att... 29/02 Trodde vi pratade om det här fallet och inte om det är ok att dra skämt på begravningar eller inte, det är väl underförstått att det går att skämta om vad som helst ibland och ibland inte. Jag vet inte hur det är med dig, men jag går knappast på en begr... 28/02 Visst är det så, men det visar med rätt stor tydlighet hur lite man kan använda ditt argument så generellt. Det är rätt stor skillnad på humor och humor också, som inte alls har något med lättkränkthet att göra. 28/02 Rätt stor skillnad på en begravning och en dota 2-turnering... 28/02
Skicka en rättelse