Efter bara ett par dagar av Shanghai Major-turneringen i #Dota 2 såg Gabe Newell och #Valve rött och sparkade kommentatorn James Harding samt produktionsbolaget bakom sändningarna. Motiveringen i korthet är att de misskött sig – läs mer om Newells uttalande i vår förra nyhet om saken.

Nu har Harding som utlovat gett sin syn på saken, och han gör det ordentligt med ett 17 sidor långt dokument som alla kan läsa via Google Drive. För er som inte orkar ta er igenom det mastiga dokumentet har Kotaku sammanfattat innehållet.

Harding menar att ett gräl med en högt uppsatt Valve-anställd ligger till bakgrund för att han avskedats, trots att Valve själva motiverade det hela med Hardings ton och att han skulle varit respektlös mot spelare. Bråket ska enligt Harding ha börjat när han och den Valve-anställde hade olika åsikter om ett segment under The International 4.

Angående porrskämtet han drog i direktsändning så förklarar han att han behövde öppna med något "starkt" för att det är vad hans fans förväntar sig. Som en slags isbrytare för att det var ett tag sedan han var programledare.

Läs hela inlägget.

Håller med, någon ordning får det vara! 02/03 Wow så mycket butthurt. 29/02 Vissa gillar det mer oseriösa, avslappnade, skämtsamma och lite gärna lite edgy. Alla andra har fel. 29/02 Jag drar bara paralleler till andra sport-evenemang och sändningar, något som jag hoppas att e-sporten skall uppnå. Däremot ifrån vad man såg av produktion samt 2GDs framträdande är det ett steg tillbaka. Även uttalandet från Gaben... Det går att säga... 29/02 Okunskap? På vilket sätt? Mobbartendenser ser jag jag genom att titta på klipp med 2GD där han mobbar folk på olika sätt. E-sporten växer så det knackar, men avstannar sin utveckling varje gång någon liknande detta sker. Alltså att en person som befinne... 29/02 Har aldrig gillat 2GD. När jag följde SC2-scenen, och även var delaktig i den, så tyckte jag han var oerhört jobbig -framförallt på sitt sätt att tala om andra. Han var grym rolig emellanåt, men ofta tyckte jag att han drev med spelare eller andra caste... 29/02 Han blev tillsagd att inte köra några fler sexskämt, kör ett sexskämt (plus några osmakliga skämt om asiater i Kina. ..) och undrar varför han blev sparkad? Håller dock med om att Gabe går och skriver sådär på reddit också är barnsligt. 29/02 Det här låter mest som okunskap. "Mobbartendenser"? Vart får du det ifrån? Du kanske missade LD:s tweet, t.ex? "Drar ner e-sporten" från vart? Kom ner från din pedestal, lilla gubben, och inse att när allt kraschar och brinner runt om en, så bör man åtm... 29/02 Att folk har svårt att se igenom en barnslig person med mobbartendenser skrämmer mig. Känns som att man åker 15 år bak i tiden då det var coolt att säga "kuk" och "fitta" och "knulla". Skäms på er. Killen är oehört oprofessionell och drar ner e-sporten... 29/02 Så fruktansvärt dåligt av Valve, alltid varit stort fan av 2GD och han har fått mig att skratta flera gånger under alla streams han har kommenterat, oavsett vilka tekniska problem som har uppstått så har han lyckats vända på det hela och underhålla publ... 29/02
Skicka en rättelse