Nyligen berättade vi att HTC Vive prissatts – 799 dollar kommer det kosta den som vill köpa upp sig på #Valves och #HTC:s virtual reality-set. Priset i Sverige och Europa släpps officiellt klockan 16 i dag, men i helgen läckte priset ut och det har nu bekräftats av utvecklarna.

EU-priset för Vive blir 899 euro, vilket även är vad som listas för Sveriges del. Direktöversatt blir det omkring 8 500 kronor inklusive moms. Förmodligen tillkommer en fraktkostnad på ett par hundralappar, så gissningsvis kostar det dig ungefär 9 000 kronor att få hem ett styck HTC Vive.

Konkurrenten Oculus Rift kostar 599 dollar i USA (exklusive skatter och avgifter) och 699 euro här. Direktöversatt blir priset ca 6 500 kronor, men med frakt landar slutsumman på ungefär 7 000 kronor.

Vive ser alltså ut att kosta omkring 2 000 kronor mer än Rift. I Vive-paketet får du med vr-glasögon, två handkontroller (ingår ej med Rift, där du istället får med en Xbox One-gamepad), rumsspårning, kablar och spelen #Job Simulator: The 2050 Archives och #Fantastic Contraption (Rift-lägret frestar med #Eve: Valkyrie och #Lucky's Tale).

Klockan 16 i dag kan du förboka HTC Vive. Headsetsen börjar skickas ut den 5 april.