#Nintendo har inte sagt särskilt mycket om sin nästa konsol, arbetsnamn NX. Informationsbristen är eld på spekulationsbrasan, och så här långt ryktas det om en portabel eller bärbar enhet med kraften hos stationära konsoler som PS4 och Xbox One.

Nu kan vi fylla på med nya rykten, närmare bestämt sex stycken som avhandlar både teknik och användbarhet. Källan kallar sig Geno, och ska tidigare ha prickat in en rad uppgifter om PS4-prestandan, Microsofts Hololens, #Pokemon med mera, skriver Dual Pixels.

Det här är vad källan säger om Nintendo NX:

  • Den har en trådlös HDMI-dongle som kan tas loss och sättas i bildksärmar med normalstora HDMI-portar, och då strömma till skärmen i fråga. Tekniken ska ha utvecklats från Wii U.

  • Enheten har analoga kontroller med haptisk feedback. Skjuter du i ett spel vibrerar spakarna, och går du in i en vägg åker spaken i motsatt riktning för att simulera smällen.

  • Nintendo NX synkar "allt" via bluetooth. Det ska gå att svara i telefon och visa textmeddelanden på skärmen.

  • Prestandamässigt är Nintendo NX jämförbar med Xbox One, men operativsystemet NintendoOS är så effektivt att PS4- och Xbox One-spel med lätthet kan köras på NX nästan utan modifikationer. Android OS- och Unreal Engine 4-spel ska vara särskilt lämpliga. En riktlinje för dess effektivitet är att den är 50 gånger kraftfullare än Wii U och 100 gånger kraftfullare än PS Vita.

  • Multiplayer och social interaktion blir en del av konsolen, och #pokemon-go[iPokemon Gos][/i] AR- och Street Pass-funktioner pekar på hur det kommer bli.

  • Enhetens stora styrka är användbarheten och enkelheten att använda den. Utvecklare ska ha sagt att operativsystemet NintendoOS är väldigt kraftfullt med många moderna features. Enheten påminner om en blandning av Nintendo 2DS och något från Samsung, och den ska ha välgjorda nätverksegenskaper.

Det ska betonas att allt ovan är obekräftade uppgifter. Men andra uppgifter gör gällande att konsolen ska släppas i år, enligt BBC redan till sommaren (vilket vi håller för osannolikt).

Wii U släpptes i november 2012 och försäljningen – knappt 13 miljoner i slutet av 2015 – säger ganska tydligt att företaget måste hitta på något nytt. Som jämförelse tog det föregångaren Wii ungefär tio månader att sälja lika mycket. Och efter tre år hade Wii sålts i 67 miljoner ex – drygt fem gånger så mycket som Wii U på samma tid.