#Nintendo har inte sagt särskilt mycket om sin nästa konsol, arbetsnamn NX. Informationsbristen är eld på spekulationsbrasan, och så här långt ryktas det om en portabel eller bärbar enhet med kraften hos stationära konsoler som PS4 och Xbox One.

Nu kan vi fylla på med nya rykten, närmare bestämt sex stycken som avhandlar både teknik och användbarhet. Källan kallar sig Geno, och ska tidigare ha prickat in en rad uppgifter om PS4-prestandan, Microsofts Hololens, #Pokemon med mera, skriver Dual Pixels.

Det här är vad källan säger om Nintendo NX:

  • Den har en trådlös HDMI-dongle som kan tas loss och sättas i bildksärmar med normalstora HDMI-portar, och då strömma till skärmen i fråga. Tekniken ska ha utvecklats från Wii U.

  • Enheten har analoga kontroller med haptisk feedback. Skjuter du i ett spel vibrerar spakarna, och går du in i en vägg åker spaken i motsatt riktning för att simulera smällen.

  • Nintendo NX synkar "allt" via bluetooth. Det ska gå att svara i telefon och visa textmeddelanden på skärmen.

  • Prestandamässigt är Nintendo NX jämförbar med Xbox One, men operativsystemet NintendoOS är så effektivt att PS4- och Xbox One-spel med lätthet kan köras på NX nästan utan modifikationer. Android OS- och Unreal Engine 4-spel ska vara särskilt lämpliga. En riktlinje för dess effektivitet är att den är 50 gånger kraftfullare än Wii U och 100 gånger kraftfullare än PS Vita.

  • Multiplayer och social interaktion blir en del av konsolen, och #pokemon-go[iPokemon Gos][/i] AR- och Street Pass-funktioner pekar på hur det kommer bli.

  • Enhetens stora styrka är användbarheten och enkelheten att använda den. Utvecklare ska ha sagt att operativsystemet NintendoOS är väldigt kraftfullt med många moderna features. Enheten påminner om en blandning av Nintendo 2DS och något från Samsung, och den ska ha välgjorda nätverksegenskaper.

Det ska betonas att allt ovan är obekräftade uppgifter. Men andra uppgifter gör gällande att konsolen ska släppas i år, enligt BBC redan till sommaren (vilket vi håller för osannolikt).

Wii U släpptes i november 2012 och försäljningen – knappt 13 miljoner i slutet av 2015 – säger ganska tydligt att företaget måste hitta på något nytt. Som jämförelse tog det föregångaren Wii ungefär tio månader att sälja lika mycket. Och efter tre år hade Wii sålts i 67 miljoner ex – drygt fem gånger så mycket som Wii U på samma tid.

Precis vad jag tänkte. Och i en bärbar-formfaktor. Någon har ju tagit i från tårna. Mer realistiskt är att de super något som är stationärt med slightly bättre prestanda än PS4 och Xbox one som kan köra multiplatforms titlar. Nintendo stora problem. Har... 02/03 ... Skulle kunna... 01/03 Frågan är vilka eller vem som är hårdvarupartner? Om det ska vara effektivt nog för handhållet och dessutom topprestanda är det väl i princip bara Samsung eller Nvidia som gäller? Vet att Samsung har ny chipfabrik klar nu i vår. Intel fitness kunna vara... 01/03 Vad är det som säger att den är en bärbar konsol? Finns inget i dessa rykten som säger att den är bärbar, nämns bara som Nintendos nästa konsol (vilket för mig låter som en stationär konsol istället för något bärbart). 01/03 Fullt medveten om detta. Det jag tänkte på var siffrorna. 50 gånger kraftfullare än Wii U? Oavsett optimeringar finns det ingen hårdvaru- och mjukvarukombination i nuläget som kan klämma ur sig sådan kraft i ett bärbart format med acceptabel batteritid. 01/03 Saker som kan höja "kraften" utan att höja strömförbrukningen är: - effektivare algoritmer. - implementeringen. T.ex. vilket programmeringsspråk som används, vilken kompilator som används. - hur själva hårdvaran är konstruerad, minnesval, placering på... 01/03 Alltså, om de inte gör en konsoll kraftigare än xbone och ps4, om de tänker köra Wii U en gång till, ja då undrar jag hur det står till. "Det går lika bra att spela på våran" haha men för fan KOM IGEN och försök göra något annorlunda om ni ska vara med... 29/02 Reagerade också på det. Det sitter inte riktigt rätt. edit: "Prestandamässigt är Nintendo NX jämförbar med Xbox One" - lite fail. Hoppas sannerligen att e-shopen blir kompatibel med spel man redan skaffat. Känns väldigt surt när man köpt exempelvis DKC-... 29/02 A Link to the Past remastrat i 4K! 29/02 Valborg? Men vad har det med något i artikeln att göra? o.O 29/02
Skicka en rättelse