För ett par minuter sedan öppnade förhandsbokningen av HTC Vive. Det är redan känt att priset för enheten ligger på 899 euro, men nu vet vi vad slutpriset blir. Och det blir dyrt.

Frakten ligger på 91,25 euro, vilket ger ett slutpris på 990,25 euro – drygt 9 200 kronor.

Vi har just beställt en HTC Vive till kontoret, och leverans ska det bli i april. Kan vara läge att läsa vad vi tycker om enheten innan du tömmer bankkontot.

Självklart kan det bli problematiskt om dom inte säljer så mycket enheter, men samtidigt så kan dom ju inte förvänta sig att så jättemånga kommer att hoppa på tåget när det kostar lika mycket som en relativt hyfsad PC! Min PC är inte ens uppdaterad för... 01/03 Jag kan fortfarande spela Arma 3 och GTA V i 60 stadiga FPS på mitt 760 (dock inte standard). Men skulle jag vilja hoppa på tåget så blir det ny GPU och VR-set vilket blir åthelvete för dyrt just nu. Med tanke på hur det har sett ut i demonstrationerna... 01/03 Än så länge finns det inga spel jag är intresserad av att lira med vr, det blir mer intressant för mig när andra områden börjar utvecklas för vr, som tex produktsidor, sjukvård, kommunikation etc. 01/03 Varför så dyr frakt ? det är väl för fan ingen jätte stor sak eller som väger mycket ?? jävla idioter nä vr för mig går helt bort för tillfället bara priset sen ska vi bli blåsta på korkad frakt Nejtack!!! 01/03 €30 hade varit för mycket. 01/03 Problemet kan bli senare om de inte säljer tillräckligt är att de inte vilja fortsätta att utveckla VR om de inte säljer x antal produkter. Tror det eventuellt blir ett köp när produkterna har blivit ordentligt testade och de finns i Sverige. Angående... 01/03 Konceptet fascinerar mig visst, men utförandet är jag inte helt imponerad av. Jag har testat DK2 hos en polare och det var en häftig upplevelse visst men jag blev inte tillräckligt imponerad för att känna att jag väldigt gärna skulle vilja ha en själv.... 01/03 Sugen är man ju men tänker inte slänga 9000 på något jag inte testat. Vilket suger en aning för hur kan man testa rift och vive för en jämförelse? 01/03 Lite fundersam över den dyra frakten. Fraktar dem allt ifrån USA? Tycker att de borde ha ett lager i Europa, och då borde frakten bli betydligt billigare. Väntar nog att beställa tills man läser eran recension på VR kitet. 01/03 Förstår inte hur man INTE kan vara sugen på VR. Visst förstår jag att det är för dyrt, men konceptet virtual reality måste ju på något sätt farscinera alla. 01/03
Skicka en rättelse