Att alternativ verklighet kostar stora pengar stod klart när #Oculus Rifts prislapp på ca 7 000 kronor avslöjades i februari. Och det bekräftades av den 9 000 kronor dyra #HTC Vive i går eftermiddag.

"Småpengar" tänker den som istället satsar på #Microsofts augmented reality-lösning Hololens. I går öppnade förhandsbokningen av en utvecklarversion, med en prislapp på 3 000 dollar, omkring 26 000 kronor. Dev-versionen börjar skickas ut den 30 mars, och om inte prislappen säger det skriver Microsoft rakt ut att du måste vara utvecklare för att köpa den. Därtill måste du vara bosatt i USA eller Kanada.

Hololens skiljer sig från Rift och Vive. Med vr-hjälmarna ser man inget av det som sker omkring, allt på skärmen levereras av datorn. Hololens är mer som ett par glasögon där verkligheten förstärks av datorgenererad interaktiv grafik, ungefär som hologram som du kan styra med röst, rörelser eller tal.

Hololens kan användas på en mängd områden, t.ex. för att skapa modeller för 3D-printing, lärande, studier, forskning och spel (#Minecraft ska vara med på ett hörn).

Och, antar vi, för att visa vuxna som intimkramas. Fast såna filmer får du själv leta upp.