I går eftermiddag öppnade förhandsbokningen av HTC Vive. Men prislappen - 8 400 kronor för headsetet, plus hysteriska 850 kronor i frakt - avskräckte uppenbarligen inte alla. Shen Ye, produktspecialist för virtual reality hos #HTC, säger i en tweet att över 15 000 Vive beställdes på mindre än tio minuter.

Det innebär att HTC fick in 126 miljoner kronor de första tio minuterna.

Trycket ska ha varit så hårt att folk mötts av meddelandet att Vive tagit slut, men HTC skriver att det är fel och får man beskedet är det bara att ladda om sidan och försöka igen.

Med frakt och andra tråkigheter inräknade får du hosta upp ungefär 9 200 kronor för en Vive. Konkurrenten Oculus Rift är ungefär 2 000 kronor billigare, fast då får du klara dig utan dedikerade handkontroller och sensorer som läser av var du befinner dig i rummet. Rift börjar skickas ut till kunder den 28 mars och Vive den 5 april.

FZ har beställt båda och vi kommer berätta hur de fungerar så fort vi lagt vantarna på dem. Under tiden rekommenderar vi vår systersajt VRGeeks.se för utförlig teckning av allt som händer på VR-fronten, bland annat mer om specifikationerna för Hololens.