I går eftermiddag öppnade förhandsbokningen av HTC Vive. Men prislappen - 8 400 kronor för headsetet, plus hysteriska 850 kronor i frakt - avskräckte uppenbarligen inte alla. Shen Ye, produktspecialist för virtual reality hos #HTC, säger i en tweet att över 15 000 Vive beställdes på mindre än tio minuter.

Det innebär att HTC fick in 126 miljoner kronor de första tio minuterna.

Trycket ska ha varit så hårt att folk mötts av meddelandet att Vive tagit slut, men HTC skriver att det är fel och får man beskedet är det bara att ladda om sidan och försöka igen.

Med frakt och andra tråkigheter inräknade får du hosta upp ungefär 9 200 kronor för en Vive. Konkurrenten Oculus Rift är ungefär 2 000 kronor billigare, fast då får du klara dig utan dedikerade handkontroller och sensorer som läser av var du befinner dig i rummet. Rift börjar skickas ut till kunder den 28 mars och Vive den 5 april.

FZ har beställt båda och vi kommer berätta hur de fungerar så fort vi lagt vantarna på dem. Under tiden rekommenderar vi vår systersajt VRGeeks.se för utförlig teckning av allt som händer på VR-fronten, bland annat mer om specifikationerna för Hololens.

Länge leve VR indeed! Fast jag ser ingen massmarknad, det är det jag menar med flopp. Men folk som säger att VR inte leder någonstans, eller har något nytt att komma med har helt fel. Det sker otroligt mycket utveckling som aldrig skulle varit möjlig... 02/03 Ja precis. Kan tänka mig att Rift hamnar på runt 9000kr också när man köpt till Touch kontrollerna som släpps framöver. Smakar det så kostar det :) Haha samma här, har varit frånvarande från PC-spelandet i säkert 5 år nu, spelade mest xbox360 och sen... 02/03 Var inte dig jag riktade det mot utan helt allmänt, men visst har du rätt i vad du säger och även om jag måste erkänna att priset var en öiten besvikelse så får man ju även 2 kontroller med och dom kostar junlite med och jag tror inte det floppar heller... 02/03 Nu var mitt inlägg inte riktad mot någon specifik här inne. Tycker bara att jag ser negativ inställning och "flopp"-varningar över VR i varenda tråd och forum jag läser på nätet. Och dessutom den där ilskan över att VR prylarna är så dyra, så de "borde... 02/03 Alltså folk måste ju helt enkelt inte har nån vidare läsförståelse överhuvudtaget, ser bara en som sagt det ska floppa och sen en massa folk som går i taket för att inte alla ser en snabb försäljning över 10 min som en succe för hela konceptet men inte... 02/03 Så jävla sant! Precis min åsikt. :) 02/03 You nailed it Mr Freud! ;) 02/03 Tycker det är kanon att HTC fick en bra start i förbokningen. Jag förbokade Vive direkt efter kl 16:00 i måndags, får den förmodligen i april, och kommer definitivt inte att ångra mig, då jag sett fram emot VR sedan barnsben under 90-talet, och äntligen... 02/03 Det kommer inte floppa. Kanske kommer det vara lite trögstartat, men det kommer sluta med att det finns hela biografer som har VR lösning. Jag är övertygad om att VR är framtiden. Jag är tillräckligt gammal för att minnas alla VR floppar, och anledninge... 02/03 Nope. Ser alltid till totalen då förbokningar på kort tid inte säger så mycket i det hela, sen säger jag inte att det kommer bli en flopp för det blir det säkert inte men att säga att det är en hit baserat på 10 minuter är lite.. ja... Jaguar XJ220.... 02/03
Skicka en rättelse