Phil Spencer målar upp visioner där du inte behöver köpa ny konsol stup i kvarten.

Förra veckan hölls Xbox Spring Showcase, och under sitt anförande avslöjade Microsofts Xbox-chef, Phil Spencer, några rätt spektakulära uppgifter.

I framtiden, menade Spencer, kan Xbox komma att bli fullt uppgraderingsbar. Xboxen skulle då i praktiken bli en pc, som inte behöver bytas ut. Istället skulle nya komponenter kunna köpas. Målet skulle vara att få utvecklingen av Xbox och Windows 10 i fas under en "universal Windows Platform"

Spencer sade vidare att konsoler låser samman hårvaran och mjukvaran i början på varje ny generation, och att man sedan tvingas leva med den uppsättningen medan andra "ekosystem" blir starkare, snabbare och bättre.

Spencer pratade även om att ett närmande till pc:n skulle medföra bättre bakåtkompabilitet.

Läs mer på sajten Polygon, och diskuter nedan! Är Xboxen, som redan anklagats för att vara en klen pc, på väg att ytterligare närma sig den lite friare plattformen?

Ser din poäng.. men ett annat hett ämne har också varit konsolernas lilla *monopol* på marknaden där de, även om man faktiskt strävar efter en kontinuerlig utveckling, mjölkar på pre-genmarknaden där konsumenter vägrar ge upp sin gamla hårdvara. Orsaken... 02/03 Man betalar ju fortfarande för så mycket mer när man köper en dator medans en Xbone skulle kunna vara avsett till bara underhållning och därför kanske kunna ha ett rimligare pris. Det är en tanke till varför det ändå kanske skulle vara relevant med ha... 02/03 Jag har redan en uppgraderingsbar PC... Instämmer med tidigare talare om att fördelen med konsoler är att man INTE behöver uppgradera hårdvaran. 02/03 Såklart är inte 1 år _för_ gammalt. Jag pratar om folk som sitter med 4+ år grafikkort. Tänk följande räkneexempel: En "vanlig" uppgradering på ca 3000-4500 håller i ca 3 år, kanske 4. Den kostnaden motsvarar skillnaden i pris på spel och onlinetjänster... 02/03 http://www.sweclockers.com/nyhet/21813-gears-of-war-ultimate-edition-for-windows-far-buggig-start Nej. Det beror inte på att hårdvaran är gammal. Mitt senaste problem är med ett 970-kort, som fortfarande säljs för strax över 3000kr (observera att det... 02/03 Men alla konsollspelare sitter ju också på dålig hårdvara ^^. Du sa 70% av försäljningen. Oavsett hur ett spel drar in pengar är det väl ändå försäljning? Och enbart för att dota och lol e pc exklusivt så ska det inte tas med i kalkylen??? Va?? 02/03 Håller med. Den stora fördelen med konsoler är ju att man bara kan poppa in skivan och spelet funkar utan att man behöver lägga flera tusen på ett nytt grafikkort. Går man ifrån detta så ser jag ingen mening med att behålla spelkonsolen. Då säljer man... 02/03 Nja kan väl inte riktigt hålla med om att vi gnäller, snarare är det så att vi alla tycker detta känns lite väl idiotiskt. Många köper ju konsoler av anledningen att man slipper tänka på den här saken som att behöva köpa nya delar, du behöver bara tänka... 02/03 Fattar inte varför folk gnäller, detta kanske är svaret på konsolernas långsamma utveckling 02/03 Nu hoppar jag in lite go och glad i lurven kan jag säga, men diskussionen verkade lite konstig. Är det nån som försöker proklamera Apple? Bad fan ska vi med dem till? Särskilt när man pratar om gaming så är det löjligt att ens nämna det märket. Och entr... 01/03
Skicka en rättelse