Oculus Rift-lanseringen hänger i luften och de som förbokat börjar få sina maskiner framåt slutet av månaden. Än så länge är det endast pc-ägare som kan förlusta sig i den nya tekniken, men framöver kan även Mac-anhängare få sig en slev av vr-soppan. Förutsatt att #Apple rycker upp sig. I en intervju med Shacknews förklarar Oculus-grundaren Palmer Luckey hur landet ligger:

"That is up to Apple. If they ever release a good computer, we will do it."

Hårda bud! Men av en god anledning: Luckey förtydligar att Apple inte prioriterar GPU:s i high end-segmentet. Som exempel nämner han att man kan köpa en Mac Pro med AMD FirePro D700 för 6000 dollar och fortfarande inte nå upp till de rekommenderade kraven för Oculus Rift. Ändrar Apple inställning i framtiden verkar det dock som att de kan räkna med fullt stöd från vr-företaget.

Det ska även sägas att minimumkraven för Oculus Rift till pc är hyfsat saftiga och att långt ifrån alla användare kommer kunna använda tekniken vid lanseringen.

Du har tydligen rätt. Stödet för Adobe rgb har kommit och så sent som november 2015 kom stödet för 10 bitars färgdjup. 09/03 Va? Hela det där påståendet är ju 100 % felaktigt. 08/03 En annan anledning till att många företag väljer Windows är att operativet har mycket bredare kompabilitet med hårdvara och mjukvara. OSX är en fluga jämfört med Windows. 08/03 Jag vet inte vart jag nämnt något om bristen av virus skulle vara en stor anledning till att folk väljer Mac över Windows. Det jag skrev var att om du jobbar med IT-säkerhet så är sannolikheten stor att du har en Mac idag. Det baserar jag på att jag har... 07/03 och som grafiker. Jobbar du med tryck är Mac ett dåligt alternativ då den är låst till sRGB som riktar sig endast mot web och datorgrafik. 07/03 Anledningen till att inte Mac får virus är att det finns så få Mac datorer att virus skaparna inte har Mac som target. Windows står ju för ungefär 90% av marknaden. Har jobbat på olika stora industrier, jobbat på två olika callcenter, inget företag jag... 07/03 Vill man spela är Mac ett kasst och dyrt alternativ. Men det är fel utgångspunkt, Mac är inte gjord att spela på. De är grymt bra på andra områden, inte minst prestandan vid vanlig användning. Exempelvis sökfunktionen Spotlight är lika snabbt och långt... 07/03 Du glömde att de har ett fint litet "Apple" märke på sina datorer som kostar drygt 10.000 kr och som Apple sektens medlemmar mer än gärna betalar för... 07/03 De enda som gnäller på Apple och Mac är antingen spelnördar som knappt duger till någonting annat än att starta steam och spela alternativt de som endast utvecklar spel för PC och konsoler. Mac är ju överrepresenterade på i stort sett alla större IT-för... 06/03 Kör en timecapsule till mina mina båda macs där. Backup sker i bakgrunden hela tiden, sköts av systemet, och märks inte av alls. 06/03
Skicka en rättelse