Shadow Moses är namnet på ett ambitiöst försök att återskapa hela #Metal Gear Solid i spelmotorn Unreal Engine 4. Helt genomtänkt verkar det emellertid inte vara: man måste fråga om lov för att få använda andras spellicenser, och ska vi döma av de senaste händelserna kring projektet har det glömts bort.

Shadow Moses har lagts ner, skriver skaparna på projektets Facebook-sida utan att ange orsaken. Man skriver kort "av skäl bortom vår kontroll". Så här säger man:

Vi har ett viktigt tillkännagivande att göra i dag: V har tvingats lägga ner projektet Shadow Moses, av skäl bortom vår kontroll.

Det skulle kunna betyda att #Konami sagt ifrån. Det kan förstås också betyda att något helt annat ligger bakom beslutet. Men kreatörerna planerar ändå för framtiden: i ett annat inlägg säger man att andra nyheter är på gång. Återstår att se om de är heta nog att bli nyhet här på FZ.

En trailer från Shadow Moses släpptes i januari. Sörj och se den nedan. Eller spela fantastiska #Metal Gear Solid V istället.

Givetvis är det en face-palm anledning som ligger bakom annars hade man sagt vad det handlade om. 08/03 Tragiskt men inte oväntat, händer ju rätt ofta att det blir så här. Tycker de är rätt löjligt när de gäller gratis-moddar att de ändå sänks, men vafan de är klart när de ser ut att vara bättre vad utvecklarna själva kan göra även om de bara är på koncep... 07/03 Visst är det så att det kan vara svårt att synas och dålig publicitet är väl bra publicitet också som dom säger. Men har dom talang och tror på sin produkt så är det bara att göra som hemmaprogrammerare gjort i alla tider: Skicka ut ett demo till en mas... 07/03 All publicity is good publicity, I guess. Men jag håller med, det känns som bortkastad tid och talang. Lite som när man ser ett riktigt bra band bara göra covers. 07/03 Förståeligt men Konami kan ändå gå och dra något gammalt över sig. :) 07/03 För att det är svårt att synas i branschen och ett bra sätt att göra sig ett namn är att göra den här typen av grej. De har fått press över hela världen för sin Metal Gear-remaster som vem som helst kunde lura ut skulle hamras ner med en cease and desis... 07/03 Kommer troligtvis även hända KOTOR-modden i EU4. 07/03 Varför slösade dom ens bort tiden med att göra en remake när dom inte ens hade fått välsignelsen att så göra? :/ Hade ju varit bättre om dom hade försökt att göra ett eget spel. 07/03 tråkigt men det var ju rätt väntat det skulle bli så. 07/03 Fy f-n vad bajsigt, såg riktigt häftigt ut, Konami kanske tyckte att det var för snyggt gjort :P. 07/03
Skicka en rättelse