Shadow Moses är namnet på ett ambitiöst försök att återskapa hela #Metal Gear Solid i spelmotorn Unreal Engine 4. Helt genomtänkt verkar det emellertid inte vara: man måste fråga om lov för att få använda andras spellicenser, och ska vi döma av de senaste händelserna kring projektet har det glömts bort.

Shadow Moses har lagts ner, skriver skaparna på projektets Facebook-sida utan att ange orsaken. Man skriver kort "av skäl bortom vår kontroll". Så här säger man:

Vi har ett viktigt tillkännagivande att göra i dag: V har tvingats lägga ner projektet Shadow Moses, av skäl bortom vår kontroll.

Det skulle kunna betyda att #Konami sagt ifrån. Det kan förstås också betyda att något helt annat ligger bakom beslutet. Men kreatörerna planerar ändå för framtiden: i ett annat inlägg säger man att andra nyheter är på gång. Återstår att se om de är heta nog att bli nyhet här på FZ.

En trailer från Shadow Moses släpptes i januari. Sörj och se den nedan. Eller spela fantastiska #Metal Gear Solid V istället.