Idag släpptes äntligen årets stora spel från Sverige – #Tom Clancy's The Division. Dagen till ära har bland annat utvalda delar av redaktionen streamat spelet live och vill du se några timmar där @Joakim Bennet "Förbereder en granat" finns det att skåda på Twitch. Här och nu handlar det uteslutande om grafikprestanda, vilket är något våra vänner på Sweclockers spenderat dagen med.

I testat används Sweclockers vinterdator, under den huven hittar vi Intel Skylake samt fabriksöverklockade grafikkort. Processorn har överklockats till 4,2 ghz. De har använt sig av den testslinga som finns med i spelet, vilken du kan skåda nedan.

I testet står det klart att Nvidias GTX 970 kan hantera spelet väldigt bra och att det först är med Ultra-inställningarna det börjar bli svajigt. Med en upplösning på 1920 x 1080 toppar fpsen på 53 och går som mest ner till 31. Sapphire Radeon R9 390 Nitro (rev. 2) hänger även det med bra och skillnaden är försvinnande liten med en topp på 51, men en likvärdig dal.

Höjer vi grafikupplösningen för de båda korten till 2 560 x 1 440 och sedan 3 840 x 2 160 börja de svettas en hel del. Ultra-inställningarna är inget att rekommendera om du är ett fan av höga upplösningar.

Hela testet kan du läsa hos Sweclockers, där de även ger en liten eloge till #Massive Entertainments och dess tekniskt imponerande titel.