Kan vi äntligen få turneringar mellan Playstation och Xbox?

Det har gjorts ett par tafatta försök att köra multiplayer mellan olika plattformar men nu river Microsoft murarna på allvar. Förutom att göra spelande med (eller mot) varandra på Xbox One och Windows 10 öppnar de upp för multiplayermatcher mot andra konsoltillverkare.

First, in addition to natively supporting cross-platform play between Xbox One and Windows 10 games that use Xbox Live, we’re enabling developers to support cross-network play as well. This means players on Xbox One and Windows 10 using Xbox Live will be able to play with players on different online multiplayer networks – including other console and PC networks.

Vidare skriver man att det är upp till speltillverkarna att ta tillvara på dessa möjligheter. Spelarna kommer också själva kunna välja att bara köra på exempelvis Xbox Live. Ett av de första spelen att stödja detta är indiesuccén #Rocket League, där spel mellan Xbox One och Windows 10 snart blir möjligt. Microsoft säger att de gärna bjuder in "andra nätverk" (läs Playstation Network) att delta.

Tja det här är ju inget som alla spel kommer nyttja, det är ju inte så att de slår ihop alla servrar utan det kommer nog vara olika beroende på vad utvecklaren väljer. Jag har tror verkligen inte att nästa CoD eller Battlefield kommer dela servrar just... 17/03 Spelar man med gamepad så blir det automatiskt autoaim i GTAO. Man kan välja att växla över till no autoaim läge men det stängs av lite random, speciellt om man skuttar in och ut ur olika deathmatches, race etc. Många växlar också mellan mus och gamepad... 16/03 har gamepad folk autoaim på pc eller menar du om de slår ihop konsolservrarna och pc servrarna för GTAO? Jag spelade det på Ps3 och Ps4 så jag vet inte hur det är på PC. 15/03 Förutom när man lirar t.ex GTA med mus vs folk med gamepad och auto aim. 15/03 Även DC Universe Online sen ett par månader tillbaka. Börjar de bli svårt att hitta servrar med folk i för Xboxarna? Det var anledningen till att PC spelarna fick börja lira med PS4a folket i DCUO iaf. 15/03 en konsol med usb 3.0 portal för mus och tangentbord och displayport för 4000kr låter inte dumt, Då kommer de bli fyllda serverar = ) 15/03 Sony kommer nog inte gå med på det hela tråkigt nog. Sedan tror jag att Gigantic har crossplatform med, men det är bara i betastadiet ännu. Nedlagda Fable legends var också planerat som crossplatform. 15/03 Shadowrun hade crossplay xbox360 - PC 15/03 Ett oväntat men bra drag. Microsoft har verkligen fått en mycket ödmjukare attityd. I spelvärlden och i datorvärlden som gått från att hata Linux till att älska det. 15/03 Rasist. 15/03
Skicka en rättelse