Game Developers Conference-mässan har rullat igång så smått i San Francisco, och #AMD passade på att dra täckelsen av Radeon Pro Duo. Det är ett duktigt kraftigt grafikkort med två vattenkylda Fiji-grafikkretsar inklämda på en och samma bräda.

AMD flaggade för kortet redan sommaren 2015, med releasen planerad till i höstas. R9 Gemini, som det då väntades heta, flyttades fram i väntan på virtual reality-lösningarna HTC Vive och Oculus Rift, och när det nu dyker upp igen är inriktningen flyttad från konsumenter till främst VR-utvecklare. Och prislappen speglar det: 1500 dollar kommer det kosta när det släpps under årets andra kvartal.

Radeon Pro Duo motsvarar gissningsvis att köra två Crossfire-kopplade Radeon Fury X, med fördelen att det bara tar en kortplats. Nackdelar är att det kostar mer än två Fury X-kort (som finns från ca 6 500 kr/st) och att det bara har 4 GB minne. Det använder hela tre 8-pins PCI Express-stromkontakter.

Specifikationer har ännu inte släppts, men hos Sweclockers sammanfattas allt i en smidig tabell.

Både AMD och #Nvidia tros sjösätta nästa grafikkortsgenerationer, byggda med nya, mindre kretsar, under årets andra halva. Men i går kom ett rykte om att Nvidias nästa lösning, kanske kallad Geforce GTX 1080, kan landa redan i juni.

Well, då kan jag berätta att det är dags för dig att byta märke för av Top 10 GPUer är bara ett AMD. Och av Top 20 är det 5 AMD. Det innebär också att AMD placerar 80% av sina kort på nedre delen av tabellen så de är inte ens jämt fördelade. 16/03 exakt. 16/03 Ser att många skriver att nvidia är så mycket bättre och förstår inte alls vad folk får för sig. Själv hade jag ett nvidia kort i ett par månader men efter det så gick kortet sönder. Netonnet som jag hade köpt kortet på sa att de inte kunde laga det uta... 16/03 @K3m har upplevt samma. Men klart de beror på vilka modeller man köper med. Nvidia har väl alltid legat högt, när amd alltid kommit med uppstickare. 15/03 har haft både och. och Nvidia korten har alltid sugit med prestandan. med Amd däremot så har man fått suverän prestanda. det här bevisar egentligen ingenting. men för mig så har kampen avgjorts. Amd står som vinnare. jag kommer endast köra Amd, ända til... 15/03 Poängen är att i slutändan har Nvidia bättre prestanda, därför väljer 3/4 att köpa de korten. DX12 kanske fungerar bättre med AMD just nu, men inom snar framtid kommer det att inte vara så. 15/03 Jag förstår inte hur det hänger ihop. Vad har nVidias marknadsandelar i dagsläget med deras framtida prestanda i DX12 att göra? Så om tre fjärdedelar av den svenska befolkningen hade kört Ford i dagsläget som betyder det att Ford kommer att vinna 2017... 15/03 De här är sista outskicken om inte näst sista innan pascal och amd's motsvarighet kommer ut. Jag tycker de inte alls är dåligt att köpa dessa modeller för tar plats som högsta innan en ny generation som kan komma med skyhöga priser och dålig kompabilite... 15/03 Haha om några månader lär Nvidia ha bättre prestanda med DirectX12 än AMD. Finns en anledning till att 3/4 äger Nvidia gpu 15/03 Köp dig ett nytt kort, AMDs nya kort är ljusår bättre än HD5780 Sen så drar AMD fler fördelar med DX12, presterar tom bättre än Nvidia i ett antal test. Jag kör med ett R9 290x, har även haft lika kort som dig, och ett 7950 emellan, men ditt problem att... 15/03
Skicka en rättelse