Det har sedan en tid tillbaka ryktats om att Microsoft kommer att sänka priset på Xbox 360 samtidigt som Wii och Playstation 3 lanseras. Detta tillbakavisar nu John Porcaro, gruppledare för PR och kommunikation hos Microsoft, via sin blog som han inleder med följande uttalande:

As you're all aware, there have been rumors of a price drop for the Xbox 360 coming along later this year. The official word from folks in the know is that there are currently no plans for a price drop this fall.

Japp, bara analoga signaler med komponent... 27/06 hmm trodde att komponent körde med en digital singnal, är det bara analogt med komponent alltså? 27/06 Men nu har de sagt att det INTE ska bli en prissänkning i år, alltså kan de inte backa, för om de sänker priset i år så betyder det att de har ljugit. 27/06 Jag tror du är helt rätt nosnos... typ samma saker jag hört!! :) 27/06 Visst kan man köra 1080p med komponent, men det kan vara svårt pga av det som jag nämnde; inbyggda begränsningar till följd av det du nämnde; "filmbolagsregler" :) ...men en (många?) fråga återstår finns det komponent-utgångar på den...har inte sett någ... 27/06 Som jag har förstått det så kan komponent köra 1080p utan problem... dock så finns det rättigheter som filmbolagen satt upp som gör att man inte kan köra 1080p med något annat än HDMI... Du kommer alltså kunna använda 1080p med spelen med den billigare... 27/06 blir ingen 360 på ett tag då. :/ 27/06 Jovisst det där med hdcp vet jag om men hur kör du 1080p utan hdmi? Komponent eller? Har den ens några komponent-utgångar? Skulle inte förvåna mig om det finns nån inbyggd begränsning på komponent-signalen så den max kan köra 480p eller kanske 720p, vis... 27/06 Båda kan faktiskt köras i 1080p, men den billigare kommer inte vara lika framtidssäker, för den inte har HDMI, så kommer den inte heller ha HDCP. Och om några år, måste man ha HDMI, för alla filmer, spel, musik kommer vara hdcp kodat och har du inte HDM... 26/06 Något några säkert tycker är mindre viktigt nu men kommer bli väldigt snea på när de väl skaffat plasma/lcd med HD-TV... Jag fattar inte hur de kan göra en sån fadäs, faktiskt. Eller försöker de faktiskt lura sina kunder?? 26/06
Skicka en rättelse