Känner du till utvecklaren #Digital Homicide? Om svaret är nej är du förmodligen inte ensam: det är en liten studio som uteslutande gjort småspel, som man bland annat hittar på Steam och Itchio. Den kända spelkritikern Jim Sterling brukar roa sig själv och sina tittare genom att totalsåga spelen i sin Youtube-kanal.

Rättfärdig kritik enligt vissa, men enligt Digital Homicide handlar det om lögner och spridande av falsk information som skadar företaget. Därför har de valt att stämma Sterling på 10,7 miljoner dollar. De vill också att han ska be om ursäkt i ett filmklipp som ska ligga på framsidan av hans Youtube-kanal i fem år.

Konflikten mellan Digital Homicide och Sterling är ganska utdragen och infekterad. Kotaku har skrivit ihop en matig artikel om alltihop, och Digital Homicide ger sin syn på saken på sin sajt. Sterling har hittills inte sagt särskilt mycket om saken, mer än att han känner sig självsäker i situationen. Hans senaste sågning av Digital Homicide-spel kan du se i klippet nedanför.

Nu vet jag ej vad som ligger till grund för dina åsikter beträffande Jim Sterling. Jag lämnar det personliga tyckandet vid sidan och koncentrerar mig på fakta då det är mer relevant i detta fall. Sterling jobbade med spel-journalistik och som redaktör... 19/09 Det går ju också att resonera som så att om sidan automatiskt fäller ut hela artikeln i takt med att man scrollar förbi rubriken, så slipper jag som användare sikta och klicka samtidigt som sidan ändå inte består av enbart subriker och korta sammanfattn... 18/09 Måste säga att jag har svårt att lita på den där youtubenissen. Han är en privatperson som sett en ekonomisk vinning i att göra den här typen av videor där han häcklar spel som ingen spelat. Med den affärsidén lär han ju såga alla spel oavsett om de är... 18/09 Rubriker ska per definition summera innehåll. Det ni och den flesta annan media gör är att göra den så tvetydig att folk måste klicka för att ta reda på exakt vad det handlar om, just för att som du sa: ofta så behöver folk inte läsa om specifika saker.... 22/03 Jag förstod helt vad jag sa, det är snarare du som uppenbarligen inte riktigt förstod vad jag pratade om. 20/03 Precis, FZ brukar sköta det snyggt. Därför har jag heller inte klagat på rubriksättningen någon gång tidigare under de senaste 9 åren. 19/03 Utan att framstå som någon FZ Whiteknight här men som en gammal läsare av Affärsvärlden och DI (I pappersform) kan jag förtälja att detta förekommer i all rubriksättning mer eller mindre. Skulle också vilja gå så långt som att påstå att FZ för det mesta... 19/03 Det är snarare Digital Homicide som borde bli stämda för att göra och sälja skitspel. Kollar man på steam så verkar majoriteten av deras spel vara skit om man ska tro på alla negativa kommentarer. 18/03 Håller den historian på än? Snacka om dåliga förlorare. :D 18/03 Just yttrandefrihet brukar vara mer begränsat i Europa än i USA dock, på gott och ont. Det är mycket svårare att åka dit för hets mot folkgrupp för att man står och säger dumheter t ex. Sedan är där nog inget annat land i världen som har något liknande... 18/03
Skicka en rättelse