Hyllade modden #Brutal Doom tog den klassiska shootern och lade till ännu mer blod, och flygande kroppsdelar när man använde särskilt kraftfulla vapen. Upphovsmannen SGtMarkIV är på gång igen, nu med siktet inställt på #Doom 64.

Brutal Doom 64 är logiskt nog namnet på projektet som än så länge befinner sig i ett väldigt tidigt utvecklingsstadie. Det har dock inte hindrat SGtMarkIV från att ladda upp ett filmklipp som demonstrerar en del grundläggande effekter. En fullfjädrad trailer kommer inom kort, men fram tills dess får vi hålla till godo med massakern nedanför.

Vill du ha järnkoll på projektet ska du följa det via moddb.com.

Hur är det tänkt att detta skall Fungera? Menar ska man behöva dumpa en rom av ett n64 spel för att sedan lira en mod på PC? 21/03 Förutom alla vi som gillade doom3 och vägen de tog spelet emot, jag hade hellre sett doom 4 på samma spår som d3, så tala för dig själv. 20/03 Doom 3 försökte snarare vara ett spel där istället för slakt av demoner och annan spawn så var det mörkt med "få" demoner men där de istället hoppade fram och skrämde en. Ett jumpscarespel helt enkelt.. Ett Dead space typ av spel. Det som gjorde Doom... 20/03 well jag sa inte heller att jag talade för alla eller hur? 20/03 Om du anser att doom 3 är ett totalt misslyckande så är det ju bara din åsikt. Doom 3 var aldrig designat för att vara doom 1 eller 2 i modern tid. De ville ta konceptet och förnya det, göra det mer "trovärdigt" med en story, lite sammanhang och realist... 20/03 Ser att dom använt sprites från Doom 64 också ^^ Edit: Tror jag var lite seg i huvudet när jag skrev det, självklart att det är sprites from Doom 64, när det heter just Brutal Doom 64 ;) 19/03 När Doom kom tyckte jag iallafall att det var stundtals läskigt. Creepy feeling liksom. Samma sak med spel som Hexen etc. Sen när Quake kom så var det ju lite samma sak fast mer ös och betydligt bättre grafik och upplevelse. Svårt att få tillbaka den... 19/03 Nice feedback i haglet iallafall. 19/03 Nja så vitt jag vet så har doom bara varit en fast paced action spel med demon slakt. Finns inget som säger att doom var tänkt att vara skrämmande. När doom 3 kom så sa dom själva att dom ville försöka sätta in skräck i trean (vilket blev ett totalt mis... 19/03 Ja jag ser fram till de, har många andra saker först 19/03
Skicka en rättelse