Kampen mellan de tre spelmotorerna blir allt jämnare.

Vilken spelmotor man valde till sitt projekt var för några år sedan helt avhängande på vilken budget man hade. Men när Unity började utmana de stora drakarna Cryengine och Unreal Engine blev de snabbt en indiedarling. Det var dock inga spel som vann priser för "årets grafik".

Nu är marknaden helt omstöpt och valet av spelmotorer handlar idag snarare om vilka verktyg som finns att tillgå. Det märks också på de spel som utvecklas på de olika plattformarna, vilken som ligger bakom de allra snyggaste produktionerna är inte längre lika självklart.

Du får heller inte missa kortfilmen Adam som skapats i Unity och som verkligen visar vad motorn är kapabel till. Det är bara ett smakprov, hela filmen ska visas upp senare i år.

Igentligen är det vad för aestik spelen väljer som flesta kommer säga "denna tycker jag mer om" men i själva verker har inte mycket med motorn o göra. utan motorn handlar mer hur den arbetar och fördelar arbetet, jag skulle säga UEs engine vinner med... 21/03 Unity har ju kommit så jävla långt ändå från vad det var från början, galet bra bredd på spelen som görs i den, samt hur dom ser ut. Sen att den verkar skala uppåt "snyggvis" rejält bra nu med nyare versioner, tex escape from tarkov, gör det ju ännu mer... 21/03 Unity är inte direkt en motor som är känd för bra grafik. Är väl mest känd för att vara riktigt lätt att göra spel med? T.o.m de med endast grundläggande förståelse av programmering kan göra ett spel med Unity genom att köpa "premade assets". 21/03 Det är häftigt att se att dagens spelmotorer är så flexibla, tidigare motorer var ju liksom mer eller mindre låsta för en viss typ av spel, exempelvis FPS. 21/03 Tycker det inte märks så mycket. Unity-spelen ser ju helt ok ut, medan grafik-verktygen i Unreal håller betydligt högre klass. 21/03 Tror du har rätt, detta är väl mer reklamfilmer för kommande spel än grafikdemonstrationer 21/03 Jag skulle tro att de vill visa bredden i spelväg snarare än vad som är snyggast. Speciellt då Unity körs på allt från himmel till jord :P 21/03 Inte för att vara nedlåtande mot andra människors tycke och smak, vare sig för grafikmässigt eller spel, men Unity's exempel var lite märkliga tycker jag. Hade väl nästan varit en snyggare grafikmotor demonstration om de bara hade tagit med Escape from... 21/03 sooo... maaany... games... to . . . plaaay =,( 21/03
Skicka en rättelse