#EA planerar att släppa #Star Wars: The Old Republic nästa vår. Det är den naturliga slutsatsen att dra efter det att vd:n John Riccitiello i går förklarade att företaget släpper ett "stort MMO" under våren 2011.

Riccitiello nämnde inte vilket spel det rör sig om, men såvida företaget inte sitter på ytterligare ett stort och fortfarande hemligt massivt onlinespel saknas givna kandidater utöver Star Wars-rollspelet. Andra EA-titlar som kan kategoriseras som MMO (eller åtminstone onlinebetonade) är #APB och #Need for Speed: World Online, men de passar svårligen in i beskrivningen.

The Old Republic utvecklas av #Bioware och förväntningarna ligger på sina håll så högt att det antas kunna konkurrera med självaste #World of Warcraft. Potentiellt releasedatum har inte kommenterats tidigare, så tills dess att herr Riccitiello talar ur skägget ska vi inte sätta slutgiltigt likhetstecken mellan "stort MMO" och det massiva stjärnkriget. I väntan på närmare besked avnjuter du lämpligen den fluckra E3-trailern från i somras.

[video=3188]

Uppdatering: Det bekräftas nu att det handlar om Star Wars: The Old Republic, detta via forumdelen på spelets hemsida.

Tack till Agrippa för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse