Nostalgi blandas med ny teknik!

Vi har skrivit om actionspelet #Reflex tidigare, indieprojektet som försöker kanalisera snabbheten i Quakeworld med vapenhanterignen i Quake 3, blandat med några egna ingredienser. Sedan en tid tillbaka finns spelet på Steam Early Access och man har också integrerat Steam Workshop.

Det gör det enkelt för communityt att bidra med egna skapelser, såsom banor. Bland annat snurrar klassiska Quake 3-banan Campgrounds på flera servrar och när det vankas dueller är det inte ovanligt att Aerowalk dyker upp. Det är ju inge officiell Quake-bana men den har genom åren blivit ett standardinslag. Det var den vi körde på Dustin Expo i vår Quakeworld-turnering.

Nedan bjuder vi på lite inspiration.

Testade lite och det är rätt schyst, inte riktigt den snabbhet och aircontrol jag vill ha men det är väl smaksak =). Dock tycker jag det är lite synd att dem inte försökt göra det lite mer unikt, det är ju betydligt större skillnad mellan Quake 1, 2 och... 23/03 Reflex är ett grymt arena-FPS och det med mest potentiel när det kommer till riktigt snabbt gameplay med flow. Det kan verka lite "kallt och stelt" men som sagt, det är rätt så tidigt i utvecklingen (early access på Steam). Utvecklarna är kompetenta och... 23/03 Jag kan inte minnas att jag behövde betala för det på steam alls, men det kanske har med att göra att jag har haft QL så länge jag kan minnas, troligtvis sedan det släpptes. Kan förstås tycka att är man en inbiten Quake-gamer så är inte 10 euro speciell... 23/03 Tror att spelet dök rejält när det gick från att vara gratis till prislapp på Steam. Tyvärr. Känns som gränssnittet gått ner sig ordentligt också. 23/03 2015 så tyckte jag ändå att man kunde starta QL. (numera måste man köra QL via steam..) joina en RA, Duel, FFA, för all del underbara CTF utan problem, och dessutom hitta fullt med folk på dessa servrar. Nu är det precis tomt, speciellt på CTF. Vad är... 23/03 http://steamcommunity.com/workshop/browse/?appid=328070&searchtext=dm4&childpublishedfileid=0&browsesort=textsearch&section=home The Catalyst har jag sett köras på flera servrar. 23/03 DM4? 23/03 Vapenbytena går ändå väldigt snabbt, kanske inte riktigt på ögonblicket. Inte lirat tillräcklgt med CPMA för att kunna svara 100 %. Air control finns det gott om =) 22/03 Hur är det jämfört med Q3 CPMA / QL Pro Mode? Har blivigt halvt skadad så kan inte lira Vanilla Quake Live längre, får jag inte instant weapon switch och air control blir jag frustrerad x). Problemet är ju nu att QL är lite halvdött och det finns rätt... 22/03 Suttit och lirat en del senaste dagarna, känns väldigt bra. 22/03
Skicka en rättelse