Australiensiska myndigheter gillar inte sex och våld som kulturyttring. På sistone har t.ex. San Andreas och Mark Ecko's Getting up stött på patrull, så att #Reservoir Dogs ("De hänsynslösa" i Sverige), spelversionen av Quentin Tarantinos lika blodiga som hyllade rånardrama från 1992, totalförbjuds kommer måhända inte som någon överraskning.

När filmen släpptes försågs den med klassificeringen R18+ (folk under 18 år får enligt lag inte se den). För spel är den hårdaste regleringen en 15-årsgräns. Reservoir Dogs-spelet anses vara grövre än så och får därför ingen bedömning, vilket i praktiken innebär totalförbud. Klassificeringsorganet OFLC avböjer att kommentera saken, medan representanter för utgivaren säger att man inte har några planer på att ge det känsliga landet en mer politiskt korrekt upplaga.

Om någon mer säger något dumt/elakt/nedsättande om filmlegenden Tarantino blir jag ledsen och börjar lipa! 29/06 haha ålrajt, han e oskyldig ;) 29/06 Du menar nog 'påpekande', inte 'rättelse'. Skillnaden, även om du vill mildra den, är likväl att det inte är Bush beslut. Oavsett om han sen stödjer den eller utsett de som tog beslutet. =) 29/06 En rättelse De som styr commissionen väljs ut av herr Bush och godkänns av senaten. Så visst är han en drivande kraft, för inte är vi naiva? ;) 29/06 En rättelse, det är inte Bush eller någon lagstiftande församling som bestämt det, det är FCC; som bestämt sig för att 10-dubbla maxgränsen för bötesbeloppen. En icke-vald myndighet som på eget bevåg bestämde att radio och tv inte omfattades av 1st amen... 29/06 "Make love, not war!" ;) 28/06 Ned Kelly var en veritabel plåtman! Och har blivit nån slags nationalhjälte i Australien. Polisen fick ner honom genom att skjuta honom 20 gånger i benen eller nåt liknande. Här är en bild på hela hans rustning: http://www.randomhouse.com/knopf/authors/... 28/06 Tarantino producera(det är väl ett fint ord för håller i pengarna för filmen) och skrev screenplay till From dusk till dawn vilket är bara en översättning av manus till film format och spela en av rollerna. Regi och manus var av Robert Rodriguez skulle... 28/06 Patetiskt... i landet där myror kan döda en... 28/06 Så idiotiskt med censur!! usch. Btw så är det ganska oväsentligt om delar av en film är rippade eller inte. I princip alla verk går att koppla till andra om viljan att koppla dem finns. ALLA filmer har bitar i sig som man kan knyta samman till tidigare... 28/06
Skicka en rättelse