#Microsoft trycker på hårt på flera områden för att få folk att uppgradera till Windows 10. I januari förklarade man att stödet för Windows 7 och 8 om man kör Intel Skylake-processor upphör redan i juli 2017, något som inte uppskattades av alla.

Men nu backar man en aning, och lovar förlängd support för de som håller kvar vid Windows 7 eller 8 och envisas med att driva dem med en Skylake. Stödet förlängs i ett år och nytt slutdatum är nu den 17 juli 2018. Dessutom kommer man fortsätta skicka ut kritiska uppdateringar tills operativsystemens support-livscykel tar slut, vilket är januari 2020 för Win 7 och januari 2023 för Win 8.

Förklara gärna varför och hänvisa gärna till sådant du vet är sant om Windows 10. Är bara intresserad. Vilket OS använder du istället? 23/03 Kommer ALDRIG upgradera till 10. Fyfan. 23/03 till exempel varnar sajten gog.com att spel kan sluta fungera p.g.a. att Win10 uppdaterar bl.a. drivritiner och annat bakom användaren. kom sen inte med skitsnacket att det har man godkänt redan som användare, då man accepterat deras 100 sidor långa lic... 23/03 Äsch det där snacket är så jäkla tröttsamt. Hitills finns det inga bra bevis på att det skickas massa telemetri. Det bevis som fanns avvisades snabbt som vanligt för att amatörer konstant uttalar sig om sina "sanningar". http://www.zdnet.com/article/whe... 23/03 Att dom samlar användardata är ju inte så konstigt med tanke på var hela IT-branschen är påväg, Analytics och Big Data är extremt populärt för tillfället. Microsoft är dessutom en ledande aktör inom BI och Machine Learning så dom har redan egna verktyg... 23/03 Nej det är inte helt enkelt. Om du trycker på alla reglagen att telemetrin ska sluta sändas, så kommer ÄNDÅ det sändas information i bakgrunden. Om du verkligen vill stoppa all telemetri, så måste du hacka Win10: grotta i registret och installera tredje... 23/03 en teori jag köper. för varför slängde de ut Win10 så hastigt? jag har suttit bakom Win10, o det känns väldigt ofärdigt o slarvigt ihopsatt. plus att den samlar in en massa info. plus annat skumt. 23/03 Jag har inget behov av linux på den här datorn. Jag har det på min bärbara... Sen kan du stänga av all sändningar till Microsoft 23/03 Fast det är ju inte ett problem egentligen fastboot av påverkar inte uppstarten extremt mycket vi pratar sekunder och som sagt du kan stänga av det . Och iaf om du kör asus moderkort så är det sjukt simpelt o pilla med dom inställningarna. Värre är det... 22/03 Ett av problemen med att Win10 startar snabbt, är att den då skriver om i UEFI boot sectorn. Detta ställer till många problem om du försöker installera ett annat OS än Win10, t.ex. Linux. Man måste stänga av "fast boot" för att det ska bli lättare att... 22/03
Skicka en rättelse