Nya rykten gör snar lansering av ny konsol mer trolig.

Den japanska nyhetspublikationen The Nikkei säger sig ha kommit över uppgifter som säger att Nintendo avbryter produktionen av Wii U redan till årsskiftet.

Det spär på ryktena om att Nintendo NX, deras nästa konsol, kan komma att släppas redan till julhandeln i år. The Nikkei hänvisar till låg spelförsäljning och dåligt intresse för konsolen som några av orsakerna till varför Nintendo upphör med produktionen redan fyra år efter lanseringen. Enligt Wikipedia har bara 12,6 miljoner enheter sålts vilket till och med är lägre än Xbox One.

Uppdatering 23/3: Nintendo förnekar att de kommer att avbryta produktionen av Wii U i år med följande rader till japanska sajten IT Media (som Kotaku översatt).

This isn’t an announcement from our company. From the next quarter and thereafter as well, production [of the Wii U] is scheduled to continue.

Jag vill faktiskt fortfarande ha en, även om NX tar över helt. Jag köpte Mario Maker, Yoshi och Project Zero 5 och spelade på brorsans Wii U - hur kul som helst 23/03 Den första var en flopp, den sålde inte i närheten av så mycket som de förväntade sig. Den sålde t.o.m. dåligt i Japan. 23/03 Det är verkligen så. Även om PS4 och Xbone har något spel som exempelvis Bloodbourne eller Quantom Break så finns det inte mycket att hurra för. Mycket samma med bilspel, sport, pang-pang och annat. Och folk säger Nintendo är repetitiva med sina spel... 23/03 Haha kallar du verkligen 3ds för flopp? Du kan inte vara särskilt smart. 23/03 inte den bästa hårdvaran, men dom bästa spelen kommer från nintendo.. 23/03 Roligaste spelen just nu finns på wii u, ångrar aldrig att jag köpte den! 23/03 Wii U är en fantastisk plattform med ett antal titlar som gör det värt att köpa en enkom för dem. 23/03 Ok, låt mig omformulera vad jag skrev. Vad gjorde Wii:n populär vid release? Deras kontroller. Det orskade däremot att 99% av alla tredjepart spel var uselt programmerade för att använda just denna kontroll. I princip alla bra spel till Wii:n är nintend... 23/03 Det är redan den enda nintendo konsolen som inte får ett exclusivt zelda, alla andra har ett, visst twilight princess kom till både Wii och GC, men GC hade även Windwaker och Wii Skyward Sword. Det är redan en shitstorm för nintendo angående detta zelda... 23/03 De har fortfarande inte utannonserat något Metroid så de får skylla sig själva... 23/03
Skicka en rättelse