Trots regelbundna spekulationer om de stationära konsolernas nära förestående död verkar intresset för PS4 och Xbox One vara betydligt större än för föregångarna. Åtminstone i Storbritannien, där de båda konsolerna tillsammans säljer betydligt snabbare än föregångarna PS3 och Xbox 360.

5,1 miljoner exemplar av PS4 och Xbox One har så här långt sålts i UK, enligt butikskedjan Game. Det är hela 45 procent bättre än PS3/Xbox 360 under samma period. De senare gick åt i 3,6 miljoner exemplar under sina första knappt två och ett halvt år på marknaden.

Enligt Eurogamer har det fram till i dag sålts 14,5 miljoner PS3:or och Xbox 360 i Storbritannien, en siffra som inte verkar omöjligt att slå med tanke på den raska starten för de båda nykomlingarna. Över hela världen har 360 och PS3 sålts i 80 miljoner exemplar styck.

I januari i år hade PS4:an gått åt i knappt 36 miljoner ex. Siffrorna för Xbox One är osäkrare då Microsoft inte redovisat några på flera år, men enligt #EA-uppgifter hade fler än 19 miljoner ex sålts i januari i år.

Inga spel? Det är nog en smak sak tycker själv att det kommer för mycket spel. Men så kör jag inte bara på en konsol heller. Hade jag bara haft ett Wii U(och inte haft någon koll) så skulle nog jag med undrat varför det inte kommer så många spel. 24/03 Fast nu sa ju artikeln ingenting om eventuella faktorer till varför statistiken ser ut som den gör. Artikeln säger bara att denna generation säljer mer än den förra. Kort och gott. 24/03 Som med all statistik så visar dessa grafer egentligen ingenting. Det hade varit mer intressant med statistik som visar hur många av alla potentiella köpare som faktiskt köpt en konsol. Mycket har hänt på 10 år som man får ta hänsyn till, exempelvis;... 23/03 Va? Detta är ju inte grafer över samma tidsperiod, utan relativt från respektive lansering. 23/03 Oj, har den i inte funnits längre? Den börjar ju kännas uråldrig o färdig för pension?? 23/03 Blir förvånad över rubriksättningen som om det finns någon som skulle ha trott att 360 och ps3 sålde bättre. Ingen köper väl en gamal konsol framför den nya generationen om det inte finns undantag i enskilda fall tex att någon köper en ps3 tex för den... 23/03 Känns som att det väldigt ofta endast kommer information om hur saker och ting säljs i UK, eller är det bara jag? Jag vill gärna veta mer om hur läget ser ut i t.ex. USA eller resten av EU. 23/03 Kanske har lite att göra med att det inte finns ett försäljningsmonster som Wii att konkurrera med. Den snodde nog lite försäljning av de båda. 23/03 PS4 passerade 3 miljoner för ett par månader sedan så den borde ha sålt ca 50% mer än Xbox One i så fall. Jag tycker det finns fler intressanta spel än tidigare generationer så att konsolerna är "helt utan spel" är en kraftig överdrift. 23/03 Det tragiska är väl bara att försäljningen går såpass bra helt utan spel till konsolerna. Förra generationen hade ändå ett hyfsat spelutbud redan efter första året. 23/03
Skicka en rättelse