Trots regelbundna spekulationer om de stationära konsolernas nära förestående död verkar intresset för PS4 och Xbox One vara betydligt större än för föregångarna. Åtminstone i Storbritannien, där de båda konsolerna tillsammans säljer betydligt snabbare än föregångarna PS3 och Xbox 360.

5,1 miljoner exemplar av PS4 och Xbox One har så här långt sålts i UK, enligt butikskedjan Game. Det är hela 45 procent bättre än PS3/Xbox 360 under samma period. De senare gick åt i 3,6 miljoner exemplar under sina första knappt två och ett halvt år på marknaden.

Enligt Eurogamer har det fram till i dag sålts 14,5 miljoner PS3:or och Xbox 360 i Storbritannien, en siffra som inte verkar omöjligt att slå med tanke på den raska starten för de båda nykomlingarna. Över hela världen har 360 och PS3 sålts i 80 miljoner exemplar styck.

I januari i år hade PS4:an gått åt i knappt 36 miljoner ex. Siffrorna för Xbox One är osäkrare då Microsoft inte redovisat några på flera år, men enligt #EA-uppgifter hade fler än 19 miljoner ex sålts i januari i år.