Den senaste i raden läckor från Nintendos hemliga konsol kan komma från Malmö.

De senaste månaderna har vi regelbundet sett påstådda läckor rörande Nintendos nya konsol med arbetsnamnet NX. Patentskisser på den skärmtäckta gamepaden har startat frenetiska diskussioner kring huruvida Nintendo återigen går sin egen väg.

Tidigare unden dagen dök två bilder upp på Reddit på just detta styrdon, märkt med "confidential property". Spekulationerna drog såklart igång direkt, var det en välgjord mockup eller den faktiska kontrollen till Nintendos nästa spelmaskin?

Den tidigare läckta patentbilden samt dagens läcka

Diskussionerna tog dock en oväntad vändning när någon uppmärksammade att tangentbordet på den bärbara dator som syns i bakgrunden har ett svenskt tangentbord. Någon noterade också att ett träd reflekteras i en skärmfot och lyckades koppla detta till #Massives kontor i Malmö. Efter en virtuell promenad på Google Maps och lite klipp-o-klistra i Photoshop är vi nästan beredda att skriva under på bildena att bilden är tagen på ett kontor på bottenvåningen.

Ägarna Ubisoft var också en av de utgivare som stöttade Wii allra mest så om Nintendo vill blanda tredjepartsutvecklare vore det inte ett märkligt val. Allt detta är ju såklart spekulationer men även utan en agronomutbildning (det heter tydligen dendrolog!) ser träden väldigt lika ut.

Tack till nisp88 för detta #nyhetstips!
Jag tror inte detta är den fullständiga konsollen om det skulle vara relaterat. 25/03 Jo visst var dualshocken innovativ när den lanserades för 20 år sedan, men jag tycker inte man kan leva på så gamla meriter vad gäller innovation. Jämförelsevis har nog den analoga D-paden från NES:en (eller G&W spelen) betytt med för tv-spelens utveckl... 24/03 Du kanske inte minns det men när dualshock kom ut så var det väldigt originellt. Något som bara funnits i typ 3kg joysticks och rattar fanns nu i en liten handkontroll. Och om du minns ännu mer så kunde inte nintendo bygga en egen kontroll utan var tvun... 24/03 Om det är så svårt för "vissa" att förstå det du skriver så kanske du inte varit så tydlig som du tror. Hur ska man tolka det du skrev? Jag har tydligen helt missförstått dig. 24/03 Med tanke på antalet knappar är det inte svårt att lista ut vad det blir för slags spel. En videobandspelare har fler knappar, här är det roliga att man får hålla nere playknappen för att spela vidare. De alster som uppstår och säljs för en dyr slant... 24/03 Hur den nya kontrollen än kommer se ut så vill inte jag säga att den är dålig innan jag testat den. Men innan jag köper ett NX vill jag se att de stora utvecklarna stödjer den. 24/03 Nintendo har haft sin tid och sitt existensberättigande. Idag är det ett losing game att försöka konkurrera med riktiga grejer som telefoner och datorer. Konkar det är det bara positivt. Det befriar generationer från fortsatt fördärv och koncentrerar... 24/03 Dags för massive att slänga upp skynken i fönstret innan alla PC Gamer, Kotaku och Fragzone drönare börjar svärma runt huset med sina HD kameror... 24/03 Men herregud vad svårt vissa verkar ha för att läsa vad jag skriver... 24/03 Så folk som inte håller med dig är gnällspikar men du kan gnälla på Xbox och PS4? 24/03
Skicka en rättelse