De senaste månaderna har vi regelbundet sett påstådda läckor rörande Nintendos nya konsol med arbetsnamnet NX. Patentskisser på den skärmtäckta gamepaden har startat frenetiska diskussioner kring huruvida Nintendo återigen går sin egen väg.

Tidigare unden dagen dök två bilder upp på Reddit på just detta styrdon, märkt med "confidential property". Spekulationerna drog såklart igång direkt, var det en välgjord mockup eller den faktiska kontrollen till Nintendos nästa spelmaskin?

Den tidigare läckta patentbilden samt dagens läcka

Diskussionerna tog dock en oväntad vändning när någon uppmärksammade att tangentbordet på den bärbara dator som syns i bakgrunden har ett svenskt tangentbord. Någon noterade också att ett träd reflekteras i en skärmfot och lyckades koppla detta till #Massives kontor i Malmö. Efter en virtuell promenad på Google Maps och lite klipp-o-klistra i Photoshop är vi nästan beredda att skriva under på bildena att bilden är tagen på ett kontor på bottenvåningen.

Ägarna Ubisoft var också en av de utgivare som stöttade Wii allra mest så om Nintendo vill blanda tredjepartsutvecklare vore det inte ett märkligt val. Allt detta är ju såklart spekulationer men även utan en agronomutbildning (det heter tydligen dendrolog!) ser träden väldigt lika ut.