För 10 år sedan kändes andra världskriget-shooters lika nyskapande som Mello, men mästerliga #Call of Duty 4: Modern Warfare tog effektivt död på WW2-hysterin. Och döden håller i sig.

Men nyligen gjorde #Battallion 1944 succé både på Kickstarter och i vårt kommentarsfält, och i dag kan vi glädja med en snarlik nyhet – multiplayer-shootern #Days of War ligger uppe på Kickstarter, och ett par gameplay-filmer gör sitt bästa för att du ska plocka fram betalkortet.

Utvecklarna lovar grymma multiplayer-strider av klassiskt snitt, och varje lag består av sex spelarklasser (Rifleman, Assault, Support, Machine Gunner, Sniper, Rocket). Spelet använder Unreal Engine 4-motorn och utvecklaren lovar brett stöd för moddar och egenskapade banor, samt dedikerade servrar. Det låter med andra ord som ett sånt där pc-fps alla vill ha, och trots att man planerar konsolversioner också lovar och svär man att pc-upplagan kommer främst.

En alpha-version rullar igång i april, och en sluten beta i juni. Kickstarter-kampanjens mål på 20 000 dollar är nått med råge (37 000 insamlat nu), och om man når 40- och 60 000 blir det brittiska och ryska styrkor. Vid 80- respektive 100 000 dollar blir det Xbox One- och PS4-versioner i år, annars får dessa väntat till 2017.

För 19 dollar får du en early access-nyckel som låter dig testa spelet i augusti. Vill du vara med i alphan får du hosta upp 59 dollar, och beta-access kostar 49 dollar. Vi tar en gameplay-film till om du har svårt att bestämma dig.

Vad fan är det jag hör? fjutt ljud från vapnen... ljudet gör allt. 26/03 Fanns mycket fordon till vanliga soldater under ww2... Not. Sen för helv*e det är PRE-Alpha... Alltså långt innan ens en beta. Tänk till nu. Vad det gäller utvecklarnas seriositet, vad gör er oroliga för just detta kickstarter Project? Glad påsk till... 26/03 Kan inte mer än att hålla med :) 25/03 Dagens tips till någon spelutvecklare där ute: 1. ww2 era 2. Öppet, med fordon 3. En bladning av RO2 och arma 3 men med lite mer "speed" i det hela. 4. Frostbitemotorn, så man kan spränga bort saker som är i vägen helt enkelt. 5. Inget #^%€* freemium.... 25/03 Han ens fz nånsin gjort en recension på generals? Om man lyckas komma igenom allt grind och skaffar sej ett ok vapen så är generals det enda spelet där ute med stora banor sedan battlefield 1942 (om man inte räknar arma då, men ww2 miljö är det ända).... 24/03 Utvecklarna känns väldigt oseriösa, jag skulle absolut inte backa detta. 24/03 Fan, tror inte det här är sant. Ett spel som lite granna liknar MP i ET och RtCW. Inte en jädra massa vapen som ska uppgraderas för att bli bättre utan spelarens skicklighet är det som avgör. Det här måste jag helt enkelt kolla in närmare. För är det... 24/03 Ser grymt ut, värt att ha ögonen på! Kanske kan bli cod1,cod2 liknande igen <3 För att Dod / Cod är långt ifrån vad Ro / Ro2 är. Bara för det ww2 så spelas det inte på samma sätt. 24/03 Omg, det här är ju stort sett som ett Day of Defeat 3!! Som jag har längtat!!! 24/03 Hah, det ser ut som ett Day of Defeat med cod-rekyl på vapnen. I det andra klippet har de helt och hållet kopierat DoD_Donner rakt av med. DoD_Donner som förövrigt är till en början skapad utav en svensk leveldesigner som kallade sig för Xerent under... 24/03
Skicka en rättelse