För 10 år sedan kändes andra världskriget-shooters lika nyskapande som Mello, men mästerliga #Call of Duty 4: Modern Warfare tog effektivt död på WW2-hysterin. Och döden håller i sig.

Men nyligen gjorde #Battallion 1944 succé både på Kickstarter och i vårt kommentarsfält, och i dag kan vi glädja med en snarlik nyhet – multiplayer-shootern #Days of War ligger uppe på Kickstarter, och ett par gameplay-filmer gör sitt bästa för att du ska plocka fram betalkortet.

Utvecklarna lovar grymma multiplayer-strider av klassiskt snitt, och varje lag består av sex spelarklasser (Rifleman, Assault, Support, Machine Gunner, Sniper, Rocket). Spelet använder Unreal Engine 4-motorn och utvecklaren lovar brett stöd för moddar och egenskapade banor, samt dedikerade servrar. Det låter med andra ord som ett sånt där pc-fps alla vill ha, och trots att man planerar konsolversioner också lovar och svär man att pc-upplagan kommer främst.

En alpha-version rullar igång i april, och en sluten beta i juni. Kickstarter-kampanjens mål på 20 000 dollar är nått med råge (37 000 insamlat nu), och om man når 40- och 60 000 blir det brittiska och ryska styrkor. Vid 80- respektive 100 000 dollar blir det Xbox One- och PS4-versioner i år, annars får dessa väntat till 2017.

För 19 dollar får du en early access-nyckel som låter dig testa spelet i augusti. Vill du vara med i alphan får du hosta upp 59 dollar, och beta-access kostar 49 dollar. Vi tar en gameplay-film till om du har svårt att bestämma dig.