#Ark: Survival Evolved är en stor succé och utvecklaren #Wildcard Studios har tjänat miljoner på sitt dinosauriekryddade överlevnadsspel. Men sedan i slutet av förra året är de indragna i en rättsprocess som kan tvinga dem att plocka bort spelet från Steam och Xbox One.

Det är en annan studio, #Trendy Entertainment, som ligger bakom stämningen. De anser att Jeremy Stieglitz, som tidigare var anställd hos dem, tagit med sig såväl kod som medarbetare till sin nya arbetsgivare Wildcard. När han slutade där 2014 skrev han under ett kontrakt som hindrade honom att arbeta med konkurrerande spel det närmsta året och han fick inte locka med sig deras anställda till någon annan studio. Vilket kan tyckas vara rimligt.

Wildcard menar dock att Stieglitzs inblandning i utformningen av Ark har varit väldigt liten, på sin höjd på en konsulterande nivå.

Kotaku försöker reda ut alla turer kring detta, som började redan för tre år sedan. Det vi vet nu är att förhandlingarna ska fortsätta den 27 april. Beroende på vad rätten anser om anklagelserna kan Wildcard tvingas pausa utvecklingen av spelet och i värsta fall även försäljningen.