Påstådda kontraktsbrott, snodda utvecklare och tveksamt beteende hotar överlevnadssuccén.

#Ark: Survival Evolved är en stor succé och utvecklaren #Wildcard Studios har tjänat miljoner på sitt dinosauriekryddade överlevnadsspel. Men sedan i slutet av förra året är de indragna i en rättsprocess som kan tvinga dem att plocka bort spelet från Steam och Xbox One.

Det är en annan studio, #Trendy Entertainment, som ligger bakom stämningen. De anser att Jeremy Stieglitz, som tidigare var anställd hos dem, tagit med sig såväl kod som medarbetare till sin nya arbetsgivare Wildcard. När han slutade där 2014 skrev han under ett kontrakt som hindrade honom att arbeta med konkurrerande spel det närmsta året och han fick inte locka med sig deras anställda till någon annan studio. Vilket kan tyckas vara rimligt.

Wildcard menar dock att Stieglitzs inblandning i utformningen av Ark har varit väldigt liten, på sin höjd på en konsulterande nivå.

Kotaku försöker reda ut alla turer kring detta, som började redan för tre år sedan. Det vi vet nu är att förhandlingarna ska fortsätta den 27 april. Beroende på vad rätten anser om anklagelserna kan Wildcard tvingas pausa utvecklingen av spelet och i värsta fall även försäljningen.

Förstår inte riktigt Trendy Entertainment har gjort dungeon defenders och helt plötsligen ett sådan bra spel med så nice grafik. Förklara för mig! Jag tror bara att Trendy Entertainment ljuger/är avensjuka. 22/04 ah okej, tror jag väntar ett tag till då, får njuta av rainbow six siege tills vidare då :) 26/03 De problemen existerar fortfarande, dåligt optimerat... dock bättre än för 6månader sedan men fortfarande inte bra. :) 26/03 är spelet bättre optimerat nu då? tänkte jag minns för ett tag sedan hade folk problem som körde med monster datorer att spelet inte riktigt flöt på fint på högre inställningar. Har inte spelet själv men varit nyfiken på att köpa det om dessa problem... 25/03 Inte? Så istället hamnar man in en i gisslansituation där man inte kan sluta, för man kan inte arbeta på ett år och därmed inte livnära sig? Det verkar ju inte mer troligt det. 25/03 De reglerna är inte på något sett unika för USA, det samma gäller i sverige och i stort sett hela den demokratiska världen. Vad som är unikt är vad som gäller för fall till fall 25/03 Det är ganska enkelt: Om någon stjäl en sak och säljer den vidare eller ger bort den så måste den nya innehavaren lämna tillbaka den om det visar sig att det handlar om stulen egendom. Detta är grundläggande i hela världens lagböcker och inget som kan... 25/03 Själv betalade jag 12€ för det på Black friday, spelat 6 timmar sedan dess så för mig gör det inte så värst mycket... dock börjar spelet bli allt bättre :/ 24/03 Det gäller knappast i en situation där den anställde självmant sagt upp sig. 24/03 http://0.media.dorkly.cvcdn.com/32/48/99dee31b4e0c1858b63f6a54492a3104-sergeant-hugo-stiglitz.jpg 24/03
Skicka en rättelse