Nästa vecka vankas det #Final Fantasy XV-evemang i Los Angeles, vilket innebär att vi kommer få se mer gameplay från spelet och dessutom få ett spikat släppdatum. Inför eventet har director Hajime Tabata pratat mer om äventyret och kommer med oroväckande information för alla som gillar bilduppdatering av den lena sorten: spelet siktar på 30 fps.

Det verkar dessutom som att Final Fantasy XV i dess nuvarande form inte riktigt når upp till målet, utan emellanåt sviktar under 30 fps. Lyckas inte #Square Enix med målsättningen ska de "göra något annat", oklart vad. Värt att notera är att de just nu arbetar med att optimera spelet och att inget är spikat förrän arbetet är helt klart.

Tabata kom lyckligtvis med lite trevliga nyheter också: huvudstoryn blir längre än vad de först förväntat sig. De tidigare uppgifterna att huvuduppdragen tar runt 40 timmar gäller inte längre – istället ska det uppskattningsvis ta cirka 50 timmar att ta sig igenom hela äventyret. Något som säkert glädjer alla fans av fläskiga, japanska rollspel.

Att spelet dippar ner under 30fps känns inte ok när det är ett action-rpg vi snackar om. 26/03 Ja du har rätt när du säger att du kan inte få samma prestanda för spel för 3500kr på en PC. Dock håller jag inte med om att folk vet att dom kan få bättre grafik och bättre bilduppdatering för det ser vi juh överallt hur folk kläcker ur sig att 30 fps... 26/03 Fast man kan ju inte låta bli att ta med kostnaderna. Jag kan inte köpa en PC för 3500kr och koppla in i min TV och spela spel som t.ex Uncharted 4. Långt ifrån. Hela grejen med att du vill upplysa bönderna känns ju rätt fånig. Det här med att spela på... 26/03 Om storyn är bra så är väl 50h ok. Men fortsätter den i samma spår som föregående spel har jag svårt att tro att jag orkar ta mig igenom den. 25/03 Deras val? Jag älskar spel vare sig det är på en konsol eller PC, varför förstår inte "konsol bönder" att vi försöker inte visa oss duktiga eller bättre än någon annan på något sätt.. Vi vill bara helt enkelt upplysa att det är grönare på andra sidan.... 25/03 vad är det som är ironi med detta? inte så att jag motsäger mig själv direkt. 25/03 Oh the irony, the irony......... ;) 25/03 Ännu en gång så sitter PC-spelarna och snackar om hur överlägsen deras val av platform är - i en tråd för ett spel som inte ens släpps till PC. Tack. Gnälligare skara av människor får man leta efter... 25/03 För att dom försöker ursäkta sig själva varför deras spel inte flyter på i 60+ fps.. och "ALLA" utvecklare säger det? jag kan tänka mig på rak arm 2 personer som har yttra sig om det. ena är ratchet o clank utgivare och han som gjorde det där ps4 exlusi... 25/03 Tror inte ett piss på att de kör med 30 fps för att det ska bli mer "cinematiskt". Det är bara en ursäkt de kört med allt för länge. 25/03
Skicka en rättelse