När världens första Oculus Rift skickas till sin ägare duger inte vanlig postgång.

Palmer Luckey, Oculus Rift-skapare, insåg att det var ovärdigt att låta posten ha sin gilla gång när den första bokade VR-maskinen skulle skickas ut. Sålunda for han iväg till avlägsna Alaska för att personligen leverera Riften till Ross Martin.

– Det kändes otroligt att leverera den första Riften till Ross – vi har mycket gemensamt! Vi är båda stora gamers och hemskolades som barn. Den största skillnaden är att jag växte upp med surfbrädor medan han växte upp med slädhundar, skriver Luckey på sin Facebooksida.

På just den sidan kan du se fler bilder och även en film från högtidsstunden.

Japp, nu har de första virtual reality-enheterna börjat skickas ut. Var du snabb med att boka kommer en sådan snart bli din, medan andra mindre lyckligt lottade tvingas vänta till sommaren.

Det är ganska enkelt: Är det för det första värt den extra kostnaden om du inte tänker använda de extra funktionerna på Vive? Oculus Rift är dessutom mindre och lättare, vilket är en viktig faktor, det är inte bekvämt att ha dessa på sig långa perioder.... 28/03 För Riften finns ute "nu", det gör inte Vive. Och vad är det som säger att man bara köper den ena? Jag fick mail häromdan om att min Rift kommer snart, och har även pre-ordrat Vive. 28/03 Inte för att jag är särskilt intresserad av VR i nuläget men förstår verkligen inte hur man kan välja en Rift före Vive 28/03 Nu hänger jag inte med riktigt - att 'uttrycka hans intelligens'? Menar du att man är överlägset intelligent för att man väljer att inte ha Facebook? Nu säger jag inte att skogsvilden är något annat heller för den delen men jag förstår verkligen inte... 28/03 Fast hans statement är inget som är gjort för att förtrycka andra, det är ju för att uttrycka hans intelligens. Att ha Facebook är som att ha en hobby av att samla ludd från din navel. Och detta kommer från någon som har Facebook, det är egentligen det... 28/03 Det hade räckt med att säga att du inte har ett konto. :p Att påpeka att du aldrig kommer skaffa ett är lite som det där skämtet om att veganer alltid ska påpeka att de är veganer. Lite drygt - men nu kanske jag överanalyserar. ;) 27/03 Kommer att dröja innan jag köper VR för PC, tror mycket kommer att ha förändrats då. Väldigt nöjd med mitt Gear VR så länge. :) 27/03 Fan vad jag ännu ångrar att jag inte backade det när det gick av stapeln, då hade man sluppit punga ut 7-9kkr för färdiga Oculus Riften ;_; 27/03 Har ni på SweC/FZ kunnat lägga vantarna på ett ex ännu? Jag hoppas på att få se era omdömen inom kort. 27/03 Är faktiskt mer intresserad av HTC Vive pga. det och att den verkar mer integrerad med Steam och mer utvecklad. 27/03
Skicka en rättelse