Rösten bakom Solid Snake tyckte det var "frukstansvärt och förnedrande" att bytas ut.

Inför Metal Gear Solid V gjorde Kojima Productions med Hideo Kojima i spetsen det otänkbara: de bytte ut David Hayters ikoniska stämma mot 24-skådisen Kiefer Sutherland. Exakt hur Hayter har känt inför detta har inte klargjorts men i en podcast med Game Informer (via Polygon) förklarar mannen som blivit synonym med Snake:

Han blev inte ens tillfrågad. Han visste att spelet var på gång och bjöd ut en av spelets producenter på lunch för att fråga vad som förväntades av honom, bara för att få veta att han "för stunden" inte behövdes. Senare stod det klart att teamet bakom The Phantom Pain var i färd med att leta efter en ny skådespelare. Således kom det inte som en chock när Hayter väl nåddes av nyheten men han beskriver det ändå så här:

– Det är fruktansvärt. Det är förnedrande.

Huruvida han kommer spela Metal Gear Solid V svarar Hayter syrligt:

– Det är 60 timmar av förödmjukelse jag knappt kan vänta på.

Möjlig Metal Gear-comeback

Han kan inte se hur han skulle kunna jobba med Kojima igen.

– Jag tycker att han skötte det här på ett dåligt sätt. Jag känner ingen kärlek för Kojima. Jag respekterar honom och tycker att han är en briljant spelkreatör. Jag känner honom inte som person och som affärsman är jag inte imponerad. Så nej, jag känner inte något behov över att jobba för honom igen.

Däremot hyser han visst hopp för att göra Metal Gear Solid-comeback nu när Kojima är ute ur bilden.

– Jag hoppas lite på att Konami tar tillbaka mig nu när han är borta.

Mycket möjligt men det skulle väl även han kunnat göra? 30/03 Tycker att Kiefer gjorde ett bra jobb i MGSV, men när det kommer till ormar, då är det Hayter som är min kille. 29/03 Tycker att Hayter låter brilliant genom hela Metal Gear Solid 1. I de andra delarna låter det onaturligt. Tyckte inte att Kiefer var bra heller, det behövs någon med growligare röst men som kan skådespela också. 28/03 du är tokig om nån var snake så var det väl fan Hayter? hans röst var skapt till att spela snake och man tog ju han just på allvar ju din dumme fan! 28/03 Har han gjort rösten åt två snake i samma spel? 28/03 Alla MGS-spel är väldigt krystade och udda. Tycker Hayter passar perfekt, han gör sin grej teatraliskt överdriven, precis som allt annat är i spelen. Sutherland var väldigt medioker däremot, kändes som de försökte göra MGS till något det inte är i sista... 28/03 Håller med, jag gillade det nya konceptet med TPP men saknade det som gjorde de tidigare spelen så fantastiska, cutscenes och mycket handling. Jag tycker TPP blev ganska långtråkigt efter ett tag och det kändes som man aldrig fick belöning nog för att... 28/03 Allting har en ända men korven den har två! 28/03 Hayter var kanon som Solid "David" Snake (ska man vara jätte petig så borde de haft en annan skådis än Hayter på mgs 3, pga av att Hayter hade rösten till snake i mgs 1,2 och 4. Och det är inte samma "snake" i 3an som i precis nämnda "snakes") Men det... 28/03 Va? Conviction var ju hur grymt som helst. Visst de gick ifrån smygarserien, men en serie måste utvecklas tycker jag. 28/03
Skicka en rättelse