Inför Metal Gear Solid V gjorde Kojima Productions med Hideo Kojima i spetsen det otänkbara: de bytte ut David Hayters ikoniska stämma mot 24-skådisen Kiefer Sutherland. Exakt hur Hayter har känt inför detta har inte klargjorts men i en podcast med Game Informer (via Polygon) förklarar mannen som blivit synonym med Snake:

Han blev inte ens tillfrågad. Han visste att spelet var på gång och bjöd ut en av spelets producenter på lunch för att fråga vad som förväntades av honom, bara för att få veta att han "för stunden" inte behövdes. Senare stod det klart att teamet bakom The Phantom Pain var i färd med att leta efter en ny skådespelare. Således kom det inte som en chock när Hayter väl nåddes av nyheten men han beskriver det ändå så här:

– Det är fruktansvärt. Det är förnedrande.

Huruvida han kommer spela Metal Gear Solid V svarar Hayter syrligt:

– Det är 60 timmar av förödmjukelse jag knappt kan vänta på.

Möjlig Metal Gear-comeback

Han kan inte se hur han skulle kunna jobba med Kojima igen.

– Jag tycker att han skötte det här på ett dåligt sätt. Jag känner ingen kärlek för Kojima. Jag respekterar honom och tycker att han är en briljant spelkreatör. Jag känner honom inte som person och som affärsman är jag inte imponerad. Så nej, jag känner inte något behov över att jobba för honom igen.

Däremot hyser han visst hopp för att göra Metal Gear Solid-comeback nu när Kojima är ute ur bilden.

– Jag hoppas lite på att Konami tar tillbaka mig nu när han är borta.